26/11/12

Ο Βουλευτής κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε συνάντηση με τον Επικεφαλής για Ευρωπαϊκές και Καναδικές Υποθέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας 26/11/2012

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε σήμερα συνάντηση με τον Επικεφαλής για Ευρωπαϊκές και Καναδικές Υποθέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας κ. Elio Rodriquez Perdomo, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Rodriquez Perdomo εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας που ενώνουν την Κύπρο με την Κούβα. Σχέσεις οι οποίες εκτείνονται, όπως τόνισε, και στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, ενώ εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την αλληλεγγύη που διαχρονικά παρείχε και παρέχει η Κύπρος στην Κούβα και τον λαό της. Ο Κουβανός διπλωμάτης επαναβεβαίωσε, στη συνέχεια, τη στήριξη και την αλληλεγγύη της χώρας του σε ό,τι αφορά στο κυπριακό πρόβλημα.

Ο κ. Νεοφύτου, αφού υπογράμμισε με τη σειρά του τις στενές σχέσεις των δύο χωρών και των λαών τους, ενημέρωσε τον κ. Rodriquez Perdomo για την πορεία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, καθώς και για την παρούσα κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.

Τέλος, οι κ.κ. Νεοφύτου και Rodriquez Perdomo αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Κούβα, την κατάσταση στην ευρωζώνη, καθώς και για άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.