26/11/12

Η Πρεσβεία της Κύπρου στη Χάγη διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν του δρος Συμεών Συμεωνίδη 26/11/2012

Στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ολλανδία διοργάνωσε πρόσφατα εκδήλωση στην Πρεσβευτική Κατοικία στη Χάγη, προς τιμήν του Καθηγητή Δικαίου δρος Συμεών Συμεωνίδη, Ειδικού Συμβούλου της Κυπριακής Προεδρίας. Ο δρ Συμεωνίδης εκπροσώπησε την Κύπρο στην Ειδική Επιτροπή για την Επιλογή Δικαίου σε Διεθνή Συμβόλαια που διοργάνωσε η Διάσκεψη της Χάγης για το Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο στις 12-16 Νοεμβρίου στη Χάγη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν γύρω στα 60 άτομα, συμμετέχοντες στην Ειδική Επιτροπή, εθνικοί αντιπρόσωποι χωρών και ακαδημαϊκοί στον τομέα του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, καθώς και λειτουργοί της Διάσκεψης της Χάγης.

Σε χαιρετισμό του ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Χάγη δρ Κυριακός Κούρος αναφέρθηκε στη λαμπρή διεθνή ακαδημαϊκή καριέρα του καθηγητή Συμεωνίδη, σημειώνοντας ότι θεωρείται παγκόσμια αυθεντία στον τομέα της σύγκρουσης διαφορετικών νομικών συστημάτων. Ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε τον δρα Συμεωνίδη για την προσφορά του προς την ιδιαίτερη πατρίδα του και ειδικά για την πρωτοβουλία του να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του κατά την Κυπριακή Προεδρία προεδρεύοντας έξι Επιτροπών στις Βρυξέλλες για θέματα Αστικού Δικαίου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Διάσκεψης της Χάγης κ. Hans van Loon ευχαρίστησε την Κυπριακή Προεδρία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και την ενεργό συμβολή της Κύπρου στις διεργασίες της Ειδικής Επιτροπής. Συνάμα εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την πρώτη συμμετοχή του δρος Συμεωνίδη στη Διάσκεψη, αναφέροντας ότι είναι τιμή τους να συνεργάζονται με έναν εξέχοντα ακαδημαϊκό και ειδικό στον τομέα του.

Η Διάσκεψη της Χάγης για το Διεθνές Ιδιωτικό Δίκαιο είναι ένας διεθνής διακυβερνητικός οργανισμός ο οποίος αναπτύσσει και προσφέρει τις υπηρεσίες του για την εφαρμογή πολυμερών νομικών οργάνων. Η Διάσκεψη έχει αναπτύξει 39 διεθνείς συμβάσεις από τις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία έχει επικυρώσει 11 και έχει υπογράψει δύο ακόμα.