26/11/12

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα αφιερωμένη στην Κύπρο στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ, στη Λισαβόνα 26/11/2012

Η Πρεσβεία της Κύπρου στη Λισαβόνα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λισαβόνα πραγματοποίησαν, στις 20 Νοεμβρίου, ημερίδα αφιερωμένη στην Κύπρο, στα πλαίσια της Κυπριακής Εβδομάδας, στον χώρο «Espaço Europa» που ανήκει στο Ευρωκοινοβούλιο.


Το πρόγραμμα περιελάμβανε τρεις επιστημονικές παρουσιάσεις για την κυπριακή ιστορία και ευρωπαϊκή ένταξη, τη γλώσσα και τον πολιτισμό και τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών. Τις διαλέξεις έδωσαν οι διακεκριμένοι Καθηγητές José António Costa Idelas του Πανεπιστημίου Nova της Λισαβόνας, José Pedro Teixeira Fernades του Πολυτεχνείου του Πόρτο, και η διδακτορική συνεργάτις κα Marta Vieira.


Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμούς η Πρέσβης κα Θάλεια Πετρίδη η οποία έκανε μια σύντομη αναφορά στην Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Luis Sa Pessoa και εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Στην ημερίδα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη.


Στο πλαίσιο της Κυπριακής Εβδομάδας, στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο φιλοξενείται έκθεση χειροτεχνίας και κυπριακών προϊόντων, προβάλλονται οπτικοακουστικές παρουσιάσεις διαφόρων πτυχών του πολιτισμού μας και διανέμεται δωρεάν ενημερωτικό και διαφωτιστικό υλικό.