8/11/12

Δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου 08/11/2012


Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης απάντησε σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Υπουργό Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ κ. Uzi Landau και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, αναφορικά με σημερινές δηλώσεις του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας κ. Σόλωνα Κασίνη.


Συγκεκριμένα, ερωτηθείς κατά πόσον ο κ. Κασίνης έχει υποβάλει την παραίτησή του από την Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡ.ΕΤ.Υ.Κ.), ο κ. Συλικιώτης επισήμανε ότι δεν του έχει δοθεί οτιδήποτε γραπτώς, προσθέτοντας πως ο κ. Κασίνης απλώς του έκανε μια σχετική αναφορά το πρωί. Όπως εξήγησε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κασίνης προέβη σε μια τέτοια γενική αναφορά.

Επισήμανε ότι ο ίδιος ο κ. Κασίνης είχε συμφωνήσει για τη συμμετοχή του στην Εταιρεία από την αρχή, εξού και συμπλήρωσε και τα δικά του στοιχεία, με αυτά των άλλων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στο έντυπο που κατατέθηκε στο Τμήμα του Εφόρου Εταιρειών μαζί με το Καταστατικό και το Ιδρυτικό Έγγραφο. Παράλληλα, σημείωσε, ο κ. Κασίνης συνεδρίασε και με το Συμβούλιο, αφού σύμφωνα και με το Καταστατικό, ορίστηκε προσωρινά να προεδρεύει των μη εκτελεστικών μελών μέχρι να διοριστούν και τα εκτελεστικά μέλη.

Καταλήγοντας, ο κ. Υπουργός, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κασίνη για τη μέχρι τώρα συμμετοχή του στην Εταιρεία, τόνισε: «Η Εταιρεία θα συνεχίσει τον δρόμο της. Είναι αναγκαίο να επαναλάβω ότι η Εταιρεία θα πρέπει να λειτουργήσει, αφού χρειάζεται να μπούμε στις διαδικασίες για αξιοποίηση όλων αυτών των κοιτασμάτων που έχουμε, και, βεβαίως, η συνεργασία μου με τον κ. Κασίνη συνεχίζεται και υπάρχει, εφόσον είναι ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας».

Κληθείς να αναφέρει αν ο κ. Κασίνης έχει μεταφέρει και στον ίδιο τη θέση ότι «εφόσον δεν υπάρχει συνεννόηση με τη Βουλή, δεν μπορεί να προχωρήσει το πράγμα», ο κ. Συλικιώτης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επανέλθει σε αυτό το θέμα. «Νομίζω ότι η συζήτηση που έγινε την τελευταία φορά στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής ήταν αρκετά ξεκάθαρη και νομίζω ήταν ξεκάθαρες και οι τοποθετήσεις του Γενικού Εισαγγελέα. Από εκεί και πέρα για μένα ολοκληρώθηκε αυτή η συζήτηση και προχωρούμε στην πορεία να λειτουργήσει η ΚΡ.ΕΤ.Υ.Κ.», τόνισε.

Σε ερώτηση αν τον ενοχλεί η παραίτηση Κασίνη, ο Υπουργός Εμπορίου απάντησε αρνητικά, επαναλαμβάνοντας ότι η Εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί. «Η συνεργασία μου με τον κ. Κασίνη συνεχίζει να υπάρχει και είναι άψογη, όπως ήταν και τώρα στη συνάντηση που είχαμε με τους συνάδελφους μου Υπουργούς από την Ελλάδα και το Ισραήλ», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, τέλος, κατά πόσον αυτό σημαίνει ότι η παραίτηση γίνεται αποδεκτή, ο κ. Συλικιώτης επανέλαβε ότι αυτή θα πρέπει να υποβληθεί πρώτα γραπτώς, και αφού δει τους λόγους «ενδεχομένως να ξαναμιλήσουμε».