16/10/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκά Λουκά στην τελετή εγκαινίων της ΄Εκθεσης Motorshow 2012 16/10/2012

Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζω την Έκθεση Motorshow 2012, ένα γεγονός που έχει καταστεί θεσμός πλέον στα αυτοκινητιστικά δρώμενα του τόπου.

Η φετινή έκθεση αυτοκινήτου πραγματοποιείται, ομολογουμένως, στη δυσκολότερη, ίσως, εποχή για την αγορά αυτοκινήτου. Παρόλη, όμως, την οικονομική αβεβαιότητα που πλήττει ολόκληρη την κυπριακή αγορά, η έκθεση Motorshow 2012 είναι γεγονός και έχει ως στόχο να προσφέρει μια σύγχρονη και ρεαλιστική λύση στις χιλιάδες φίλους του αυτοκινήτου στον τόπο μας.

Είναι ευχάριστο το γεγονός της πληρότητας από πλευράς συμμετοχών, καθώς επίσης και των προσφορών των εισαγωγέων προς το κοινό που θα επισκεφθεί την έκθεση ψάχνοντας για το καινούργιο του αυτοκίνητο. Εύχομαι όπως οι πρωτοβουλίες αυτές ευοδωθούν ώστε οι πωλήσεις καινούργιων οχημάτων να εξέλθουν από το τέλμα της οικονομικής ύφεσης που ταλανίζει την εγχώρια αγορά αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής και γι’ αυτό επιβάλλεται και επιτυγχάνεται αλματώδης πρόοδος στη σχετική τεχνολογία, ώστε να έχουμε αυτοκίνητα με άνεση, εξοικονόμηση ενέργειας, φιλικότητα προς το περιβάλλον και, πάνω απ’ όλα, ασφάλεια.

Η οδική ασφάλεια αποτελεί μείζον εθνικό και κοινωνικό θέμα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και η Αστυνομία δίνουν ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της πρόληψης των τροχαίων δυστυχημάτων μέσω της διαφώτισης και εκπαίδευσης του κοινού, αλλά και με τροποποιήσεις σχετικών κανονισμών.
Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι στον αγώνα μας για οδική ασφάλεια οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες συστρατεύονται επιδεικνύοντας μεγάλη ευαισθησία για τον άνθρωπο κι έτσι, σε συνδυασμό με την τεχνολογική πρόοδο, έχουμε κάθε χρόνο όλο και ασφαλέστερα οχήματα, με πολλαπλές επιλογές προστασίας του οδηγού και των επιβατών.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι η προσπάθεια για αντιμετώπιση του τροχαίου προβλήματος είναι υπόθεση όλων μας. Η αλλαγή νοοτροπίας και η καλλιέργεια και εμπέδωση οδικής συνείδησης μπορούν να επιφέρουν σημαντικά αποτελέσματα στην επίτευξη του κοινού στόχου για αναβάθμιση των συνθηκών οδικής ασφάλειας.

Καταλήγοντας, συγχαίρω θερμά την Αρχή Κρατικών Εκθέσεων για την εξαιρετική οργάνωση της Έκθεσης, καθώς και τους συμμετέχοντες για τη συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρουν προς τον Κύπριο καταναλωτή και την ουσιαστική συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της οικονομίας μας. Εύχομαι η φετινή διοργάνωση να ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων, διοργανωτών, εκθετών και επισκεπτών.