27/9/12

Ομιλία της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στα εγκαίνια των Κοινοτικών Κτηρίων Μοσφιλωτής 27/09/2012

Ευχαριστώ το Κοινοτικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ.Γιώργο Παμπαρή για την πρόσκλησή του να παρευρεθώ στα εγκαίνια των Κοινοτικών Κτηρίων Μοσφιλωτής. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ θερμά το Κοινοτικό Συμβούλιο Μοσφιλωτής και όλους εσάς για τις αξιέπαινες πρωτοβουλίες και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλετε για την πρόοδο και ευημερία των κατοίκων της κοινότητάς σας.

Οι ανάγκες που προέκυψαν από την ανάπτυξη της κοινότητας επέβαλαν την ανέγερση ενός κτηρίου που θα μπορούσε με επάρκεια να στεγάσει τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου.


Θερμά συγχαρητήρια θα πρέπει να δοθούν στον
δωρητή του κτήματος στο οποίο έχει ανεγερθεί το κτήριο κ. Γιώργο Πρεπή, απόδημο Αμερικής. Οι εργασίες ανέγερσης του κτηρίου άρχισαν το 2010 και ολοκληρώθηκαν το 2011.

Πρόκειται για ένα έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κοινοτικού Συμβουλίου προς τον πολίτη
, ο οποίος θα διευκολυνθεί στην επίλυση των προβλημάτων που τον απασχολούν στην καθημερινή του ζωή και επιπρόσθετα θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής του τοπικού πληθυσμού και θα αναβαθμίσει τον πυρήνα της κοινότητας.

Να είστε βέβαιοι ότι τέτοιου είδους αναπτυξιακά έργα αποτελούν πρωταρχικό στόχο της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση στηρίζει
, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να εκπληρώσει την αποστολή της σε θέματα σχεδιασμού και προγραμματισμού της ανάπτυξης και ως φορέας υλοποίησης έργων και δράσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Οι δυσμενείς επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία από την παγκόσμια οικονομική κρίση δεν άλλαξαν τον αναπτυξιακό προσανατολισμό που έχουμε προσδώσει στην οικονομική μας πολιτική, η οποία στόχο έχει να εξυπηρετήσει τον άνθρωπο
.

Προωθούμε, υλοποιούμε και επιταχύνουμε την ολοκλήρωση μιας σειράς δημόσιων αναπτυξιακών υποδομών που αποτελούν μοχλό οικονομικής ανάκαμψης, καθώς δημιουργούν θέσεις απασχόλησης, τονώνουν τα εισοδήματα και τις αγορές, μειώνουν το κόστος των μετακινήσεων ανθρώπων και εμπορευμάτων, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για νέες επενδύσεις και ενισχύουν την παραγωγικότητα προς όφελος της εθνικής οικονομίας, την οποία θέλουμε να χρησιμοποιούμε ως εργαλείο κοινωνικής συνοχής.


Θέλουμε κοινότητες ανθρώπινες και λειτουργικές για τους κατοίκους, ελκυστικές τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες. Αυτός είναι και ο λόγος που σε όλη την Κύπρο
, από τις πιο απομακρυσμένες κοινότητες μας μέχρι τους μεγαλύτερους δήμους μας, με κρατική συνεισφορά ή χορηγία κατασκευάζονται έργα μικρά και μεγάλα.

Η συνολική δαπάνη για το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα ανήλθε στις
500.000 περίπου και φυσικά προχωρούμε και με άλλα έργα.

·
Έχει ήδη γίνει η ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Αποστόλου Βαρνάβα και δρόμων στην περιοχή της οδού Ελευθερίας στον Συνοικισμό.

·
Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του οδικού δικτύου για τα οικόπεδα οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και βελτίωσης χωρητικών δρόμων που συνδέουν τη Μοσφιλωτή με γειτονικές κοινότητες.

·
Έχει δρομολογηθεί η ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα της Μοσφιλωτής, η ανέγερση του Πολυδύναμου Κέντρου και η αξιοποίηση χώρου πράσινου για ανοικτό χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας νέων.


Θέλω να είστε βέβαιοι ότι η Κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να σας παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, να ενισχύει κάθε προσπάθειά σας για περαιτέρω ανάπτυξη και ευημερία και να στηρίζει κάθε αξιέπαινη πρωτοβουλία σας.

Είμαι βέβαιη ότι ο Πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Μοσφιλωτής θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την κοινή μας προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη της κοινότητας. Σας διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και εγώ θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το σημαντικό έργο που επιτελείτε με κάθε τρόπο.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων, εύχομαι στο Κοινοτικό Συμβούλιο πολλές και δημιουργικές ώρες δουλειάς, καλές και αποδοτικές συνεργασίες, κάθε πρόοδο και επιτυχία.