27/9/12

Επαφές της Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη 27/09/2012


Συνεχίζοντας τις επαφές της στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε χθες χωριστές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής και την Υπουργό Εξωτερικών του Λιχτενστάιν, κ.κ. Eduardo Zuain και Aurelia Frick, αντίστοιχα.
Η κα Υπουργός ενημέρωσε και τους δύο συνομιλητές της για την παρούσα κατάσταση του Κυπριακού. Με τον Υφυπουργό της Αργεντινής ανασκοπήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, ενώ η δρ Μαρκουλλή εξέφρασε την ελπίδα η Κύπρος να έχει την υποστήριξη της Αργεντινής στο Συμβούλιο Ασφαλείας όταν θα εκλεγεί για την περίοδο 2013-2014. Με την Υπουργό του Λιχτενστάιν συζήτησαν θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εξάλλου η δρ Μαρκουλλή είχε συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο και Συντονιστή των Ηνωμένων Πολιτειών για θέματα Διεθνούς Ενέργειας κ.
Carlos Pascual.

Χθες το απόγευμα η Υπουργός Εξωτερικών έλαβε μέρος στην Υπουργική συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.


Το βράδυ παρέστη στα εγκαίνια των νέων Γραφείων της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Νέα Υόρκη
, τα οποία τελέστηκαν στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Κι Μουν και των Προέδρων Μπαρόσο και Ρομπέι.