12/9/12

Η Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων 12/09/2012



Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στην Αθήνα.


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων υποδεχόμενος την δρα Μαρκουλλή επανέλαβε τη διακομματική στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κύπρος για την επίλυση του Κυπριακού.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπογράμμισε πως «κυρίαρχο ρόλο κατέχουν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, γιατί πιστεύουμε ότι χωρίς την επίλυσή του δεν μπορούν να υπάρξουν ομαλές σχέσεις με μια χώρα η οποία έχει παραβατική συμπεριφορά και συμπεριφέρεται με προκλητικό τρόπο ».

Ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος , εξάλλου, στη συνεργασία μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών είπε ότι «υπάρχουν πάντα περιθώρια διεύρυνσης, αναβάθμισης και σύσφιξης των κοινοβουλευτικών μας σχέσεων, παρά το ότι τις ουσιαστικές και καθοριστικές αποφάσεις τις έχει η εκτελεστική εξουσία. Τα κοινοβούλια μπορούν να βοηθήσουν και να συμβάλουν δημιουργικά σ’ αυτή την προσπάθεια».

Η δρ Μαρκουλλή ευχαρίστησε τον κ. Μεϊμαράκη για τη σταθερή και αδιάλειπτη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και του ιδίου προσωπικά στον αγώνα του κυπριακού λαού και της κυπριακής Κυβέρνησης και του προσέφερε λεύκωμα με θέμα: «Η χριστιανική τέχνη στο κατεχόμενο από τον τουρκικό στρατό τμήμα της Κύπρου ». Σημείωσε σχετικά ότι η καταστροφή του χριστιανικού πολιτισμού αποτελεί μία από τις δραματικές πτυχές του Κυπριακού παρά τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Εκκλησία, την Πολιτεία και τη διεθνή κοινότητα, χωρίς αποτέλεσμα.