24/8/12

Ο Υπουργός Εμπορίου θα συμμετάσχει σε συνάντηση κορυφής για τους υδρογονάνθρακες στη Νορβηγία 24/08/2012

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης μεταβαίνει την Κυριακή, 26 Αυγούστου, στην πόλη Stavanger, στη Νορβηγία, όπου θα συμμετάσχει τη Δευτέρα και την Τρίτη στη συνάντηση κορυφής και στο διεθνές συνέδριο για τους υδρογονάνθρακες του Offshore Northern Seas Foundation, με τίτλο “ONS Summit 2012 – The Geopolitics of Energy and ONS Conference – Confronting Energy Paradoxes”.
Ο κ. Συλικιώτης θα λάβει μέρος στις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συνάντησης κορυφής, μεταφέροντας τις θέσεις της Κύπρου αναφορικά με τις παγκόσμιες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα για τη γεωστρατηγική και γεωπολιτική σημασία των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, Υπουργοί Ενέργειας και πρόεδροι μεγάλων εταιρειών της βιομηχανίας υδρογονανθράκων από όλο τον κόσμο με στόχο τη συζήτηση και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας αναφορικά με τις σημαντικές πολιτικές, οικονομικές και τεχνολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει διεθνώς ο τομέας της ενέργειας.
Ο Υπουργός Εμπορίου επιστρέφει στην Κύπρο στις 29 Αυγούστου.