3/7/12

Τελετή ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας, στη Μαδρίτη 03/07/2012

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου στη Μαδρίτη η τελετή ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας Συμβουλίου της ΕΕ. Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κ. Iñigo Méndez de Vigo, o διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Francisco Fonseca, η εκπρόσωπος του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου κα Isabel Mateo, Πρέσβεις και εκπρόσωποι Διπλωματικών Αποστολών και ΜΜΕ.
Η τελετή άρχισε με ομιλία της Πρέσβειρας της Δανίας κας Lone Dencker Wisborg η οποία προέβη σε σύντομο απολογισμό της Δανικής Προεδρίας.
Ακολούθησε ομιλία του Πρέσβη κ. Αντώνη Τουμαζή ο οποίος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες και τα μηνύματα της Κυπριακής Προεδρίας καθώς και στη συνεργασία ανάμεσα στα μέλη της ΕΕ για εκπλήρωση κοινών στόχων.
Τόνισε ότι η παρουσία της σημαίας μιας μικρής χώρας δίπλα στη σημαία της ΕΕ αποτελεί εκπλήρωση του ονείρου της Κύπρου να γίνει μέλος μιας ομάδας κρατών που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και οράματα για μια καλύτερη Ευρώπη.
Ευχαρίστησε την Αντιπροσωπεία της Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου, τις Ισπανικές Αρχές και τις Πρεσβείες της Πολωνίας και Δανίας για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη τους.
Δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Ισπανία για τη μεγάλη νίκη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου που κέρδισε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο.
Ο Ισπανός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων μίλησε με ενθουσιασμό για την ιστορία και κουλτούρα της Κύπρου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος είναι πλήρως προετοιμασμένη για μια επιτυχημένη Προεδρία. Αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα θέματα που θα απασχολήσουν την Κυπριακή Προεδρία, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και την εφαρμογή των αποφάσεων της τελευταίας συνόδου κορυφής της ΕΕ για οικονομική εξυγίανση.
Στη συνέχεια, υπό τους ήχους του Ύμνου της Ευρώπης έγινε η έπαρση της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην είσοδο της Αντιπροσωπείας, όπου θα κυματίζει δίπλα από τη σημαία της ΕΕ για ένα εξάμηνο.
Τέλος, εγκαινιάστηκε φωτογραφική έκθεση για την Κύπρο στους χώρους της Αντιπροσωπείας και ακολούθησε δεξίωση.