21/6/12

Χαιρετισμός της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου στα εγκαίνια του πάρκου του Συνοικισμού Αυτοστέγασης Αγροκηπιάς 21/06/2012

Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι εδώ στον συνοικισμό Αυτοστέγασης Αγροκηπιάς, προκειμένου να εγκαινιάσω αυτό το πάρκο που αποτελεί πραγματικό στολίδι για την κοινότητα. Συγχαίρω θερμά τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της κοινότητας για τις φιλότιμες προσπάθειες τους για την ανάπτυξη και τον εξωραϊσμό της κοινότητας.
Η δημιουργία πάρκων συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. Προωθούν την κοινωνικότητα, δίνουν εναλλακτικές ευκαιρίες ψυχαγωγίας και ξεκούρασης, παρέχουν στα παιδιά μας χώρους στους οποίους μπορούν να παίξουν και να αθληθούν με ασφάλεια, συμβάλλουν αναντίλεκτα στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης, ομορφίζουν τις πόλεις και τις κοινότητες μας λειτουργώντας ως διέξοδος από τα ασφυκτικά πλαίσια των σημερινών αστικών περιοχών.
Για την Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια, η στήριξη πρωτοβουλιών και δράσεων που σκοπό έχουν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής και αναπτυξιακής μας πολιτικής. Μέσα από τα διάφορα αναπτυξιακά έργα που προωθούμε στις αστικές περιοχές και την ύπαιθρο, δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία, προβολή και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος τόσο κατά τον πολεοδομικό σχεδιασμό όσο και κατά την υλοποίηση επενδυτικών πρωτοβουλιών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Η προσέγγιση αυτή είναι φυσικό να παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις όταν τα όποια έργα ή δράσεις αφορούν τους εκτοπισμένους. Η Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια εργάζεται και θα συνεχίσει να το πράττει με σκοπό την όσο το δυνατό μεγαλύτερη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους στον προσωρινό αυτό τόπο διαμονής.

Το πάρκο που εγκαινιάζουμε σήμερα περιλαμβάνει πεζόδρομους προς τους λειτουργικούς του χώρους, χώρους πρασίνου, οργανωμένους παιδότοπους καθώς και καθιστικούς χώρους. Το κόστος υλοποίησης του έργου ανήλθε στις 152 χιλιάδες ευρώ και το ποσό αυτό καταβλήθηκε εξ ολοκλήρου από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.
Είμαι σίγουρη ότι οι κάτοικοι της κοινότητας θα αξιοποιήσουν και θα χαρούν αυτό το ωραίο πάρκο που προσφέρεται για πολλαπλές χρήσεις. Εγκαινιάζοντας το πάρκο θα ήθελα να ευχηθώ περαιτέρω πρόοδο και ευημερία στην κοινότητα σας και κάθε καλό σε όλους τους κατοίκους της.