12/6/12

Ομάδα εθελοντών θα ενισχύσει το έργο που επιτελεί το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 12/06/2012

Η κοινωνία οφείλει να συμβάλει μέσω του εθελοντισμού στις προσπάθειες που καταβάλλουν τα δημόσια νοσηλευτήρια για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πολίτες». Αυτό επισήμανε ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μαλάς στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών της ομάδας Εθελοντών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.


Η εν λόγω ομάδα, ανέφερε ο κ. Υπουργός, θα προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της για την εξυπηρέτηση των ασθενών και επισκεπτών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και πρόσθεσε ότι το Σώμα Εθελοντών έχει πολλά να προσφέρει στην κοινωνία. Ο δρ Μαλάς ανέφερε, παράλληλα, ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια θα αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά του Γενικού Σχεδίου Υγείας.
Ο δρ Μαλάς αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Ισραήλ και σημείωσε ότι στη γειτονική μας χώρα το 50% των νοσοκομείων αναβαθμίζονται μέσα από κοινωνική προσφορά εθελοντικών οργανώσεων που τα καθιστά πρακτικά και αποτελεσματικά.
Ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Νοσοκομείου δρα Πέτρο Μάτσα ο οποίος, όπως τόνισε, αποδεικνύει με το έργο που επιτελεί και με την εφευρετικότητα του ότι και οι γιατροί μπορούν να διοικούν νοσοκομεία, κάτι που αποτελεί πεποίθηση και του Υπουργείου.
Καταλήγοντας, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο, η κοινωνία και η Βουλή οφείλουν να στηρίξουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να επιτελούν κοινωνικό έργο.