27/5/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στο Πρώτο Αθλητικό Φεστιβάλ Παιδιού «Άκης Κλεάνθους», στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας
 
27/05/2012


Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας να θέσω υπό την αιγίδα μου και να παρευρεθώ, σήμερα, στο Αθλητικό Φεστιβάλ Παιδιού που διοργανώνει για πρώτη φορά, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λευκωσίας και που είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Άκη Κλεάνθους.
Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λευκωσίας αποτελεί μια εθελοντική οργάνωση των γονιών της πρωτεύουσας, η οποία έχει στις προτεραιότητές της την πρόοδο όλων των παιδιών αλλά και γενικότερα την παροχή ποιοτικής παιδείας και ουσιαστικής συμμετοχής σε θέματα πολιτισμού του τόπου μας.

Η συμμετοχή των γονιών πάνω σε μια καλά οργανωμένη βάση στην αγωγή των παιδιών τους πρέπει να επιδιώκεται με κάθε τρόπο. Η ευθύνη για την παροχή κατάλληλης και αποτελεσματικής αγωγής στα παιδιά δεν αποτελεί αποκλειστικό έργο και ευθύνη του σχολείου. Η αρμονική συνεργασία μεταξύ της οικογένειας και του σχολείου αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες στην επιτυχία του έργου κάθε σχολικής μονάδας. Ιδιαίτερα στον τόπο μας, όπου ο θεσμός της οικογένειας κατέχει μια σημαντική θέση στην οργάνωση και την πρόοδο της κοινωνίας, οι γονείς αποτελούν τους στενότερους συνεργάτες του εκπαιδευτικού στο δύσκολο έργο της αγωγής και της κατάρτισης των παιδιών και των νέων.

Ο ρόλος της παιδείας σ’ έναν κόσμο διαρκώς μεταβαλλόμενο είναι σίγουρα πολυσήμαντος και πολυσύνθετος. Γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να αποτελούν ζωντανά πρότυπα ορθών στάσεων ζωής και συμπεριφοράς, που θα βοηθήσουν τα παιδιά μας να θέτουν υψηλούς στόχους, να εργάζονται συστηματικά και αποτελεσματικά, να αγαπούν την πατρίδα τους και να φροντίζουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν και θα κληροδοτήσουν και εκείνα στα δικά τους παιδιά.

Με αυτές τις σκέψεις
, θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για την πρωτοβουλία τους αλλά και συνολικά για το σημαντικό έργο που επιτελούν και να σας ευχηθώ καλή δύναμη και καλή συνέχεια.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να δοθούν και στους υποστηρικτές της σημερινής εκδήλωσης, την Αστυνομία Κύπρου, το Σωματείο «Περικλής Δημητρίου», την Παγκύπρια Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τη ΣΠΕ Στροβόλου και τον ΑΝΤ 1 Κύπρου, που συνέβαλαν στην διοργάνωση ενός Φεστιβάλ που προάγει την ψυχαγωγία, το παιχνίδι και τη χαλάρωση, ταυτόχρονα με την ευαισθητοποίηση των παιδιών μας σε θέματα εθελοντισμού, αθλητισμού και προστασίας του περιβάλλοντος. Εύχομαι καλή διασκέδαση σε όλους.