29/5/12

Ο Υπουργός Άμυνας παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την εφαρμογή του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε στρατόπεδο στον Δελίκηπο
 
29/05/2012


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Στρατόπεδο Αντ/γου «Στυλιανού Καλμπουρτζή» στον Δελίκηπο, εκδήλωση με θέμα: «ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ- Εφαρμογή Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκε η περιβαλλοντική πολιτική του Υπουργείου Άμυνας καθώς και η περιβαλλοντική διάσταση των ενόπλων δυνάμεων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους δημοσιογράφους:

«Το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική μας Φρουρά, πέρα από την κορυφαία αποστολή που είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας της πατρίδας και της αξιοπρέπειας του λαού μας, έχουν πολιτική και ευαισθησίες σε όλο το κοινωνικό γίγνεσθαι, και σήμερα έχει η Εθνική μας Φρουρά αναδείξει την περιβαλλοντική της διάσταση.

Το στρατόπεδο του Δελίκηπου είναι το πρώτο πράσινο στρατόπεδο σε όλο το χώρο της ΕΕ με επίσημη πιστοποίηση από τα αρμόδια όργανα. Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε χώρους που σέβονται το περιβάλλον αλλά και πολίτες οι οποίοι θα αναλάβουν την κοινωνία μας με περιβαλλοντικές ευαισθησίες και μια συναίσθηση ευθύνης για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας που τη θέλουμε ελεύθερη και ειρηνική για όλους τους νόμιμους πολίτες της».