3/5/12

Επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών στις Ηνωμένες Πολιτείες
 
03/05/2012


Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή αναχώρησε σήμερα το πρωί για την Ουάσινγκτον για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC Global Forum 2012), το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 3 και 4 Μαΐου.

Η κα Υπουργός θα προσφωνήσει το εν λόγω Φόρουμ ως μια από τους βασικούς ομιλητές, μεταξύ των οποίων είναι και οι Υπουργοί Εξωτερικών του Καναδά κ. John Baird και της Γερμανίας κ. Guido Westerwelle, καθώς και ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου κ. Jacob Lew. Στο Φόρουμ, θα προβληθούν επίσης βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Πρωθυπουργού του Ισραήλ κ. Benjamin Netanyahu και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της η δρ Μαρκουλλή θα παραθέσει πρόγευμα στην ηγεσία της Ομογένειας στις ΗΠΑ και θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε σημαντικά αμερικανικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, όπως η Washington Times, η Wall Street Journal, η Washington Post και το CNN.

Η Υπουργός Εξωτερικών θα ολοκληρώσει την επίσκεψη της την ερχόμενη Παρασκευή και επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο, 5 Μαΐου.