27/4/12

Συναντήσεις της Υπουργού Εσωτερικών με ομόλογους της στο πλαίσιο του Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
 
27/04/2012


Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λουξεμβούργο, η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου είχε χωριστές συναντήσεις με ομόλογους της από Ισπανία, Ολλανδία, Πορτογαλία καθώς επίσης με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας κα Viviane Reading.
Κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι προετοιμασίες της Λευκωσίας εν όψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία το δεύτερο εξάμηνο του 2012, καθώς επίσης θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, η κα Μαύρου είχε επίσης συναντήσεις με δημοσιογράφους που ασχολούνται με θέματα εσωτερικών υποθέσεων τους οποίους, ανάμεσα σε άλλα, ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας.
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, 25 Απριλίου η κα Υπουργός είχε, επίσης, συνάντηση, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Ιταλίδα Ευρωβουλευτή του Λαϊκού Ιταλικού Κόμματος κα Elisabetta Gardini, Εισηγήτρια Νομοθετήματος Πολιτικής Προστασίας.