27/4/12



Εξαγγέλλεται η Ευρωπαϊκή Εκστρατεία Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία για το 2012-2013
 
27/04/2012


Με στόχο την αναβάθμιση των ζητημάτων που άπτονται της ασφάλειας και υγείας στην εργασία και την εξαγγελία της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία 2012-2013, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πέμπτη Διευρυμένη Συνάντηση Εταίρων η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία για εμπλοκή των κοινωνικών εταίρων και του ευρύτερου συνόλου των επαγγελματιών στον τομέα της ασφάλειας και υγείας στην εργασία. Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με την οικονομική στήριξη του ευρωπαϊκού οργανισμού.
Κύριος στόχος της φετινής συνάντησης ήταν η εξαγγελία της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία 2012-2013 με θέμα την «Πρόληψη των κινδύνων στην εργασία με τη συμμετοχή όλων»
.
Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της Συνάντησης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου ανέφερε ότι την τελική ευθύνη για τη διαχείριση των κινδύνων στην εργασία φέρουν οι εργοδότες και τα ανώτερα διοικητικά στελέχη
, όμως οι προσπάθειές τους μοιραία θα αποτύχουν χωρίς την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων.
Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι στις δύσκολες συνθήκες που επέβαλε η παγκόσμια οικονομική κρίση, τις οποίες βιώνουν καθημερινά τόσο οι Κύπριοι εργαζόμενοι όσο και οι κυπριακές επιχειρήσεις, η ασφάλεια και η υγεία αλλά και η αξιοπρεπής απασχόληση γενικότερα θα πρέπει να διαφυλαχτούν.

H
ευρωπαϊκή εκστρατεία 2012 – 2013 για πρόληψη των κινδύνων στην εργασία με τη συμμετοχή όλων αναμένεται ότι θα είναι η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή εκστρατεία στο τομέα αυτό, η οποία θα καλύψει περισσότερες από 30 χώρες και θα στοχεύει στην πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση και προώθηση δράσεων προκειμένου να καταστούν ασφαλέστεροι, υγιέστεροι και παραγωγικότεροι οι χώροι εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.