29/3/12

* O Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Γαλλίας * Συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ *"Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" Ι.Ι. Μάγερ


29/03/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Γαλλίας, Στρατηγό Berthand Ract-Madoux στο γραφείο του στο ΓΕΕΦ.



Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους ενδυνάμωσης της συνεργασίας που υπάρχει σε διάφορα επίπεδα ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Ηλιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είναι με αισθήματα ιδιαίτερης εκτίμησης και φιλίας που υποδεχόμαστε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Γαλλίας κατά την επίσημη του επίσκεψη στην Κύπρο.

Ανταλλάξαμε απόψεις και επιβεβαιώσαμε τις άριστες σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στη Γαλλία και την Κύπρο σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας και αποβλέπει στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Κύπρος θα έχει στήριξη από τη Γαλλία κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι «δεν αναμένουμε αλλά ήδη έχουμε την πλήρη στήριξη της Γαλλικής Κυβέρνησης και στον τομέα μας και σε όλα τα θέματα που αφορούν την άσκηση μιας υπεύθυνης και αξιόπιστης Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Σχολιάζοντας το κατά πόσο θα υπάρξει συνεργασία στον τομέα της Έρευνας και Διάσωσης, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι ήδη υπάρχουν συνεργασίες οι οποίες εξελίσσονται ομαλά σε όλα τα επίπεδα μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Γαλλίας, Στρατηγός Berthand Ract-Madoux ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασε την πεποίθηση ότι Γαλλία και Κύπρος θα ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο τις άριστες, όπως τις χαρακτήρισε, σχέσεις που υπάρχουν σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών.

Σημειώνεται ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Γαλλίας, Στρατηγός Berthand Ract-Madoux πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο από τις 28 μέχρι τις 30 Μαρτίου, ύστερα από πρόσκληση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση.

Το πρωί οι δύο Αρχηγοί και τα Επιτελεία τους είχαν επαφές και συνομιλίες στο πλαίσιο του προγράμματος διμερούς συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς και του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας.