29/3/12

Εγκαίνια από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου της έκθεσης φωτογραφίας για το Μέλαθρον Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α.

29/03/2012





Να μη μεταδοθεί πριν τις 7 μ.μ.

Με μεγάλη μου χαρά σάς καλωσορίζω στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας για το Μέλαθρον Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. H έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες που δεν αποτυπώνουν μόνο άμεσα και αντικειμενικά τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Μέλαθρον, αλλά αποτελούν μέσο ευαισθητοποίησης του καθενός από εμάς γύρω από το πολύμορφο, ποιοτικό και ανθρωπιστικό έργο του Μελάθρου. Πρόκειται για εικόνες που μας συγκινούν, εικόνες που μας συνεπαίρνουν, εικόνες που μιλούν για την ανθρωπιά και την εθελοντική προσφορά, εικόνες που δηλώνουν πως εκεί η αγάπη για τον άνθρωπο γίνεται πράξη, εικόνες που αποτυπώνουν την εσωτερική δύναμη και τη συνεχή προσπάθεια για επιβίωση κάθε πάσχοντα συνανθρώπου μας.

Κυρίες και κύριοι,

Το Μέλαθρον Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. είναι ένα πολυδύναμο ιατρικό κέντρο που κτίστηκε τη δεκαετία του ’90 και είχε ως πρωταρχικό στόχο να παρέχει ιατρική φροντίδα, περίθαλψη και αξιοπρεπή διαβίωση σε όσους αγωνίστηκαν ανιδιοτελώς για την ελευθερία της πατρίδας και την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, των αγωνιστών του ’55-59. Σήμερα, που το Μέλαθρον βαδίζει πλέον στον 17ο χρόνο λειτουργίας και προσφοράς του, κάθε Κύπριος πολίτης μπορεί να απολαύει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει, αφού το Μέλαθρον έχει ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό και παρέχει ακόμη και δωρεάν υπηρεσίες σε άπορους ασθενείς.

Συγκεκριμένα, το Μέλαθρον διαθέτει Μονάδα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, που εξειδικεύεται στην περίθαλψη και αποκατάσταση ασθενών με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς και ασθενών με παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Επίσης, διαθέτει Εξωτερικά Ιατρεία που καλύπτουν τις πλείστες ειδικότητες της ιατρικής, όπως παθολογία, καρδιολογία, ουρολογία, ακτινολογία κ.ά., Χημείο και Στέγη Ηλικιωμένων.

Ακόμη, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι υπηρεσίες της Μονάδας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης αξιοποιούνται τα τελευταία χρόνια και από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει προβεί από το 2007 σε σύναψη συμφωνίας με το Μέλαθρον για αγορά υπηρεσιών, με σκοπό τη θεραπεία και αποκατάσταση ασθενών με νευρολογικές παθήσεις. Μάλιστα, σήμερα ο αριθμός των κλινών που εκμισθώνονται για τον σκοπό αυτό έχει τριπλασιαστεί και ανέρχεται στις 18.

Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω ότι το Μέλαθρον στελεχώνεται από ένα έμπειρο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό, όπως φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπεύτρια, λογοθεραπεύτρια, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό και εξειδικευμένους νοσηλευτές, οι οποίοι επιτελούν το έργο τους με πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπισμό.

Φίλες και φίλοι,

Εγώ δεν έχω παρά να εκφράσω τα θερμά συγχαρητήριά μου σε όλους όσοι πρόσφεραν και ακόμη προσφέρουν αφειδώλευτα σ’ αυτό το πολύπλευρο και πολυσήμαντο έργο του Μελάθρου, τους ιδρυτές, τους δωρητές, το διοικητικό συμβούλιο, τη διεύθυνση, το προσωπικό, τους φίλους του Μελάθρου. Εκφράζω τη βεβαιότητα ότι με την ίδια διάθεση προσφοράς θα συνεχίσετε να συμπαρίστασθε στον πάσχοντα Κύπριο πολίτη.

Καλώ ακόμη όλους μας να αποδεικνύουμε έμπρακτα την ενθάρρυνση, την υποστήριξη και τον σεβασμό μας στο εν λόγω έργο και να έρθουμε αρωγοί στον αγώνα για οικονομική στήριξη του Μελάθρου, πράγμα που θα διασφαλίσει τη συνεχή αναβάθμιση και επέκταση των προσφερόμενων από αυτό υπηρεσιών. Γι’ αυτό και σήμερα η Βουλή των Αντιπροσώπων, θέλοντας να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια, θα προβεί σε μια συμβολική εισφορά στο Μέλαθρον.