23/3/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε παιδιά των αιγοπροβατοτρόφων


23/03/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο παιδιά των αιγοπροβατοτρόφων οι οποίοι πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο του Προεδρικού Μεγάρου.


Τα παιδιά έθεσαν στον Πρόεδρο Χριστόφια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους αναφορικά με το θέμα της εφαρμογής του Νόμου για την παραγωγή και τιμολόγηση του χαλουμιού.

Απαντώντας στα παιδιά, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Θεωρώ ότι πράγματι είναι αδικημένοι οι γονείς σας και σήμερα εύχομαι να πείσετε και τους άλλους, δεν εννοώ τους αιγοπροβατοτρόφους, και να λήξει αυτή η ιστορία, διότι είναι κρίμα τα παιδιά. Ερχεται και Πάσχα και πρέπει να πάρουμε θετικά μηνύματα οι οικογένειες». Ο Πρόεδρος Χριστόφιας έδωσε επίσης τη διαβεβαίωση ότι «ήμουν, είμαι και θα είμαι στο πλευρό σας». Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε ότι η έκχυση γάλατος έξω από το Προεδρικό Μέγαρο έπρεπε να είχε αποφευχθεί.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ξενάγησε τα παιδιά στον χώρο του Γραφείου του και τους έδειξε το σημείο από όπου ο Εθνάρχης Μακάριος Γʼ διέφυγε από τα πυρά των πραξικοπηματιών.

«Στη δημοκρατία ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψη του φτάνει να σέβεται και τους άλλους», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι «ο κόσμος πρέπει να έχει τους εκπροσώπους του». Τη δημοκρατία, είπε, πρέπει να την υπερασπιζόμαστε «και να μην αφήνουμε κάποιους, σώνει και καλά, με τα όπλα να καταργούν τη δημοκρατία».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το Προεδρικό Μέγαρο είναι πάντα ανοικτό για τους πολίτες του τόπου.