23/3/12

Επαφές του Υπουργού Άμυνας στις Βρυξέλλες


23/03/2012
Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας βαρόνη Κάθριν Άστον, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας.



Κατά τη συνάντηση ο κ. Ηλιάδης ενημέρωσε τη βαρόνη Άστον για την πορεία της προετοιμασίας της Κυπριακής Προεδρίας και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διαμόρφωση πλαισίου συνεργασίας για τη στήριξη των δραστηριοτήτων που θα αναληφθούν. Η βαρόνη Άστον εξέφρασε τη συμφωνία της για τις προσεγγίσεις της Κυπριακής Προεδρίας και τόνισε στον Υπουργό Άμυνας την προθυμία και την ετοιμότητα να στηρίξει την Κυπριακή Προεδρία προς όφελος της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας των ευρωπαϊκών κρατών και των λαών της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Άμυνας είχε χωριστές συναντήσεις με την Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας κα Claude Arnould, τον Γενικό Γραμματέα της Επιτροπής Εξωτερικής Δράσης κ. Pierre Vimont, τον Αρχηγό του Στρατιωτικού Επιτελείου της ΕΕ Στρατηγό Ton Van Osch και τους Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους της Γαλλίας και της Γερμανίας Αντιναύαρχο Xavier Raitard και Αντιστράτηγο Hans-Lothar Domrose, αντίστοιχα. Ο κ. Ηλιάδης συζήτησε με όλους θέματα που αφορούν την καλύτερη διεκπεραίωση της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καθώς και θέματα κοινού ενδιαφέροντος στον τομέα της ασφάλειας και άμυνας στο πλαίσιο της ΕΕ.