21/3/12


Η Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ
21/03/2012
Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους Υπουργούς Εξωτερικών στη σύνοδο του ΣΕΥ την Παρασκευή, 23 Μαρτίου περιλαμβάνουν τις εξελίξεις στη Συρία και στη Λευκορωσία, καθώς επίσης και στην περιοχή Σάχελ, για τα οποία θα υιοθετηθούν σχετικά Συμπεράσματα.

Στις 22 Μαρτίου, στο πλαίσιο του ΣΕΥ, η κα Υπουργός θα συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και των Υπουργών Εξωτερικών των υποψήφιων χωρών προς ένταξη στην ΕΕ, κατά τη διάρκεια του οποίου θα διεξαχθεί συζήτηση και θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Νότια Γειτονία.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ. Ahmet Davutoglu έχει προσκληθεί σε ξεχωριστό γεύμα εργασίας την Παρασκευή, 23 Μαρτίου, με τους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να ανταλλαγούν απόψεις για τη Συρία, το Ιράν και την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Η Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο το πρωί του Σαββάτου, 24 Μαρτίου.