11/2/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη σε φιλανθρωπική εκδήλωση του Cyprus Russian Association of Paphos
11/02/2012






Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι απόψε μαζί σας στην πρώτη φιλανθρωπική εκδήλωση του νεοσύστατου συνδέσμου Cyprus Russian Association of Paphos που στόχο έχει τη συλλογή χρημάτων για το κτίσιμο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, της πρώτης Ρωσικής χριστιανικής – ορθόδοξης εκκλησίας στην Κύπρο.

Η αποψινή εκδήλωση, η έκθεση ζωγραφικής και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Ρωσία θα φέρουν ακόμα πιο κοντά τους Ρώσους κατοίκους της Πάφου αλλά και όλης της Κύπρου μέσα από στοιχεία του πολιτισμού. Ο πολιτισμός αποτελεί το βασικό στοιχείο της εθνικής ταυτότητας ενός λαού. Αντιπροσωπεύει την ενότητα και ενώνει ανθρώπους με διαφορετικές κουλτούρες. Ανοίγει νέους ορίζοντες σκέψης και πλάθει οράματα.

Ταυτόχρονα, μέσα από τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της όλης βραδιάς δίνουμε μια φωνή ελπίδας και αισιοδοξίας που στη σύγχρονη, σκληρή πραγματικότητα έχουμε όλοι ανάγκη.

Θα ήθελα να συγχαρώ τα μέλη του Συνδέσμου για την αποψινή πρωτοβουλία η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και έχει τη στήριξη του ΕΒΕ Πάφου, της Ρωσικής Πρεσβείας και του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου.