24/2/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη

24/02/2010 Αξιότιμε Πρέσβη της Ρωσίας Κυρίες και κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας για να τελέσω τα εγκαίνια του μοναδικού ρωσόφωνου τηλεοπτικού καναλιού στην Κύπρο (RTCY) και του δορυφορικού τηλεοπτικού καναλιού Cyprus Travel Guide TV.
Το Υπουργείο Εμπορίου ενθαρρύνει πάντοτε την ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία θεωρώ ότι υπήρξε ανέκαθεν το βασικό στήριγμα της κυπριακής οικονομίας. Ως εκ τούτου, είμαι βέβαιος ότι η λειτουργία του RTCY έρχεται τώρα να καλύψει με επιτυχία το κενό που υπήρχε στην ψυχαγωγία και ενημέρωση των ρωσόφωνων κατοίκων της Κύπρου, καθώς και των Ρώσων πολιτών που επιλέγουν το νησί μας είτε για τουρισμό είτε για τις επενδυτικές τους δραστηριότητες.
Ακόμη πιο αξιέπαινη θεωρώ, λόγω και αρμοδιότητας, τη δημιουργία του δορυφορικού τηλεοπτικού καναλιού Cyprus Travel Guide TV. Η ελεύθερη εκπομπή του καναλιού σε Ευρώπη, Ρωσία, Βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή και Ασία μέχρι το Ουζμπεκιστάν και τη Σιβηρία, καθώς και η εκπομπή μέσω καλωδιακής πλατφόρμας σε Καναδά και Αμερική, θα συμβάλει ουσιαστικά στην προβολή της Κύπρου ως αξιόλογου προορισμού για τουρισμό και επενδύσεις.
Εν μέσω της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύουμε, διαφαίνεται ότι η λειτουργία του τηλεοπτικού καναλιού Cyprus Travel Guide TV θα αποτελέσει ένα ακόμη ενισχυτικό μέσο στην προσπάθεια που καταβάλλεται τόσο από το Υπουργείο μας όσο και από τον ΚΟΤ, για προβολή της Κύπρου στη σημαντική για μας ρωσική αγορά. Καταλήγοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και εγώ προσωπικά θα παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην επιτέλεση του σημαντικού σας έργου στον τομέα της ενημέρωσης. Θα ήθελα, τέλος, να σας συγχαρώ για την επιχειρηματική πρωτοβουλία σας και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στις προσπάθειές σας.