24/2/10

*Συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για το όριο αφυπηρέτησης στην Αστυνομία*

24/02/2010 O Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κ.Σ ΕΔΕΚ κ. Γιαννάκη Ομήρου, στα γραφεία του κόμματος. Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των αστυνομικών.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Λουκά είπε ότι έθεσε τις επιφυλάξεις της Κυβέρνησης σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να γίνει η επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης, διαδικασία κατά την οποία, είπε, δεν πρέπει «να δημιουργηθεί οποιαδήποτε αναστάτωση και το επιχειρησιακό μέρος της Αστυνομίας να μην επηρεαστεί ή να επηρεαστεί όσο γίνεται λιγότερο».
Ο κ. Υπουργός πρόσθεσε ότι βρήκε ανταπόκριση και ότι ο κ. Ομήρου άκουσε τις επιφυλάξεις της Κυβέρνησης σε αυτό το θέμα και εξέφρασε βεβαιότητα πως και στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή θα πρυτανεύσει η λογική και θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις της Κυβέρνησης και της Αστυνομίας «για να μπορέσουμε να πάμε συναινετικά στην ψήφιση αυτής της πρότασης Νόμου».
Ανέφερε πως λόγω απουσίας του στο εξωτερικό δεν θα μπορέσει αύριο να παραστεί στη συζήτηση στη Βουλή, αλλά έχει ενημερώσει όλους τους Προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Τέλος, ο κ. Λουκά είπε ότι συζητήθηκαν και ευρύτερα θέματα και προβλήματα της Αστυνομίας. Το θέμα της βελτίωσης τόσο της εικόνας όσο και της επιχειρησιακής δράσης και δομής της Αστυνομίας, είπε, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια κοινωνική προσφορά προς τους πολίτες.
Από πλευράς του, ο κ. Ομήρου είπε ότι ενημερώθηκε από τον κ. Υπουργό για τις θέσεις της Κυβέρνησης, οι οποίες δεν είναι αρνητικές ως προς την παράταση του ορίου, και ότι θα ληφθούν υπόψη στις σχετικές συζητήσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων.