2/2/10

Ο Υπουργός Γεωργίας εξέτασε προβλήματα της κοινότητας Παλώδιας

02/02/2010
Σημαντικά θέματα που απασχολούν την κοινότητα Παλώδιας συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Μιχάλη Πολυνείκη. 




Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υδατοπρομήθεια της κοινότητας, στην υδροδότηση της Πανεπιστημιούπολης και στη μετακίνηση της κτηνοτροφικής περιοχής Κάτω Πολεμιδιών στα σύνορα του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών και των κοινοτήτων Ύψωνα και Παλώδιας.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλώδιας, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Γεωργίας, του Τμήματος Γεωργίας και του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων.

Στην αρχή της σύσκεψης, ο κ. Πολυνείκης διευκρίνισε ότι πάγια πολιτική του Υπουργείου είναι η άμβλυνση του προβλήματος της έλλειψης νερού που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πολυνείκης ανέφερε πως, έχοντας αξιολογήσει όλα τα δεδομένα αναφορικά με τα υδατικά αποθέματα της κοινότητας, η μόνη και μόνιμη λύση που μπορεί να δοθεί είναι η ένταξη της κοινότητας στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, κάτι που θα μπορούσε να επιλύσει μακροχρόνια το πρόβλημα επιτρέποντας έτσι και την απρόσκοπτη ανάπτυξη της κοινότητας. Κατόπιν συζήτησης, ο κ. Πολυνείκης σημείωσε πως μπορεί, με έξοδα της Κοινότητας, να δοθεί προσωρινή λύση για να αντιμετωπιστεί και το θέμα της υδροδότησης της υπό κατασκευή Πανεπιστημιούπολης.

Συγκεκριμένα, να ενεργοποιηθεί ξανά υφιστάμενη γεώτρηση στην κοινότητα, υπό την επίβλεψη του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και αφού προηγουμένως διενεργηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι σε ό,τι αφορά στην απόδοσή της, αλλά και στην καταλληλότητα του νερού. Αυτή η προσωρινή λύση γίνεται αποδεκτή από το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Αναφορικά με τη δημιουργία της νέας Κτηνοτροφικής Περιοχής Κάτω Πολεμιδιών, ο κ. Πολυνείκης έδωσε οδηγίες στο Τμήμα Γεωργίας να διερευνήσει κατά πόσον είναι εφικτή και υλοποιήσιμη η πρόταση που έθεσε υπόψη του σήμερα ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλώδιας για μεταφορά της Κτηνοτροφικής Περιοχής στην υφιστάμενη Κτηνοτροφική Ζώνη του Ύψωνα, αντί της δημιουργίας της νέας Κτηνοτροφικής Περιοχής Κάτω Πολεμιδιών.