31/10/20

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

 


Την ερχόμενη βδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα εξαγγείλει μέτρα σε σχέση με θέματα που αφορούν την πάταξη της διαφθοράς, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Γεροσκήπου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του κόσμου σε σχέση με τη διαφθορά, είπε ότι «θα ζούσα σε άλλο κόσμο αν έλεγα ότι δεν δικαιολογείται η έκφραση οργής από πλευράς του κόσμου. Αντίθετα. Η δύναμη της αυτοκριτικής θα πρέπει να οδηγεί και στην παραδοχή λαθών. Λαθών που σε αυτή την περίπτωση, βεβαίως, δεν αφορούν μόνο την Κυβέρνηση γιατί στην όλη, όχι αξιοποίηση αλλά εκμετάλλευση, με την κακή έννοια του όρου, συμμετείχαν όλοι χωρίς κομματικό χρώμα, αλλά και χωρίς να διακρίνουμε επαγγέλματα, είτε λέγονται επιχειρηματίες ανάπτυξης είτε λέγονται δικηγορικά γραφεία είτε λέγονται λογιστικά γραφεία. Αυτό για το οποίο θέλω να διαβεβαιώσω τον κυπριακό λαό, ακριβώς εισπράττοντας αυτό το αίσθημα αγανάκτησης είναι πως δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν, όπου ιδεολογικά και αν ανήκει.

Ήδη, η έκθεση Καλογήρου υποδεικνύει κάποια κενά.

Η τετραμελής επιτροπή, η οποία έχει διοριστεί από τον Γενικό Εισαγγελέα, προχωρεί σε έρευνες και βεβαίως θα δώσει πορίσματα.

Η Αστυνομία βρίσκεται υπό το έργο της ανάκρισης και δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανένα.

Ταυτόχρονα, όμως, και πιο σημαντικό είναι πως την ερχόμενη βδομάδα θα εξαγγείλω μια σειρά από μέτρα είτε που αφορούν νομοσχέδια που βρίσκονται στη Βουλή είτε άλλα μέτρα, τα οποία θα επανορθώσουν μια κακή εικόνα που εκπέμψαμε έτσι ώστε σταδιακά να ξεπεράσουμε και αυτό το πρόβλημα».