29/7/20

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου με την Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία κα Στέλλα Κυριακίδου

Η συνεχής εγρήγορση και η τήρηση των μέτρων θα αποτρέψει τυχόν αναζωπύρωση των κρουσμάτων

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου με την Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία κα Στέλλα Κυριακίδου

Συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων κα Στέλλα Κυριακίδου είχε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, κατά την οποία συζητήθηκαν εκτενώς διάφορες πτυχές της πανδημίας και οι ενέργειες που γίνονται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για τη διαχείρισή της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιωάννου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την κα Κυριακίδου για όλες τις ενέργειες που λήφθηκαν μέχρι στιγμής στην Κύπρο, αλλά και για την παρούσα επιδημιολογική εικόνα που καταγράφεται στην Κύπρο.

Σε ειδική αναφορά στην πορεία του ιού στην Κύπρο, ο Υπουργός Υγείας μετέφερε τον προβληματισμό του για τον εντοπισμό κρουσμάτων στην κοινότητα, για ορισμένα εκ των οποίων δεν έχει προς το παρόν βρεθεί επιδημιολογική σύνδεση. Αυτό, εξήγησε, δείχνει ότι μια μερίδα του πληθυσμού δεν τηρεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, επισημαίνοντας ότι μόνο αν υπάρχει συνεχής εγρήγορση από όλους, θα προληφθεί η αναζωπύρωση και η επιδείνωση της κατάστασης.

Τέλος, ο Υπουργός Υγείας και η Ευρωπαία Επίτροπος συζήτησαν εκτενώς το θέμα των εμβολίων και τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από πρωτοβουλία της ίδιας της Επιτρόπου, για την από κοινού προμήθεια εμβολίων για όλα τα κράτη μέλη.