15/4/20

Τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με την Ελληνίδα ομόλογό του

Τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με την Ελληνίδα ομόλογό του

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε ψες τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας κα Νίκη Κεραμέως.
Οι δυο Υπουργοί συζήτησαν για την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας σε Ελλάδα και Κύπρο και για τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος, με αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, για όσο καιρό ισχύουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα.
Με δεδομένο το ότι στα δυο κράτη λειτουργεί πανομοιότυπο εκπαιδευτικό σύστημα, αντάλλαξαν απόψεις για τον περαιτέρω προγραμματισμό της σχολικής χρονιάς, καθώς και για ειδικές ρυθμίσεις προσαρμογής όσον αφορά στις εξετάσεις στο τέλος του έτους και για άλλα ειδικά θέματα.
Στη συνομιλία αναπτύχθηκαν, επίσης, σκέψεις και προβληματισμοί για την επόμενη μέρα, μετά την πανδημία, και για ειδικές πρόνοιες που πρέπει να γίνουν και για την επόμενη σχολική χρονιά.
Τέλος, η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από θέματα που αφορούν στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, σχετικά με την εγγραφή και τη φοίτηση Κυπρίων φοιτητών στα πανεπιστήμια της Ελλάδας, όπως και για τη φοίτηση Ελλαδιτών στα Πανεπιστήμια της Κύπρου, με ειδική αναφορά του κ. Προδρόμου στο ότι μέσα στις ειδικές περιστάσεις, φέτος στα κυπριακά πανεπιστήμια, εκτός από την εξ αποστάσεως διδασκαλία, μπορεί να υιοθετηθούν και εναλλακτικές μορφές εξέτασης των φοιτητών, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που δίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση.
Με την ευκαιρία, ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε εκ νέου την κα Κεραμέως για τη στήριξη που έδωσε η Ελληνική Κυβέρνηση στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας παραχωρώντας το δικαίωμα χρήσης στην κυπριακή εκπαίδευση παιδαγωγικού οπτικοακουστικού υλικού από το Ελληνικό Υπουργείο.
Συμφωνήθηκε, τέλος, να συνεχίσουν τα δυο Υπουργεία τη στενή συνεργασία. Η ίδια συνεργασία συνεχίζεται και σε υψηλό τεχνοκρατικό επίπεδο μεταξύ των δυο Υπουργείων, με τηλεδιάσκεψη που προγραμματίζεται τις επόμενες μέρες.