25/10/19

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με την Πρόεδρο της ΚΣΣΕ, στο Στρασβούργο

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με την Πρόεδρο της ΚΣΣΕ, στο Στρασβούργο

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Στρασβούργο, οι εργασίες της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.  Στο περιθώριο της Διάσκεψης ο κ. Συλλούρης είχε σήμερα κατ΄ ίδιαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) κα Liliane Maury Pasquier. Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, η επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ κα Στέλλα Κυριακίδου και ο Γενικός Γραμματέας της Συνέλευσης, κ. Wojciech Sawicki.
Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Πρόεδρο της ΚΣΣΕ για το κυπριακό πρόβλημα.  Ανταλλάγηκαν στη συνέχεια απόψεις για τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις και τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει το Συμβούλιο της Ευρώπης στη προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.  Η Πρόεδρος της Συνέλευσης ενημέρωσε συναφώς τον κ. Συλλούρη για την ενεργοποίηση κοινού μηχανισμού αντιμετώπισης προκλήσεων, μεταξύ των θεσμικών οργάνων του οργανισμού όταν κράτος μέλος παραβιάσει συμβατικές του υποχρεώσεις. Αντάλλαγησαν, επίσης, απόψεις για άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Η Πρόεδρος της Συνέλευσης κα Pasquier, αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά της Επικεφαλής και των μελών της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ