9/7/19

Το επόμενο δεκαήμερο στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγχαρητήρια από ΠτΔ


  ΚΥΠΕ - Κυριακή Χριστοδούλου - Αθηνά Αρσαλίδου - Λευκωσία 08/07/2019 10:03
 
Το επόμενο δεκαήμερο στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγχαρητήρια από ΠτΔ
Ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κύπρο μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε χθες βράδυ τηλεφωνική  επικοινωνία με τον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο συνεχάρη για το εκλογικό αποτέλεσμα και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία για τη διακυβέρνηση της χώρας. Συμφωνήθηκε όπως ο νέος Πρωθυπουργός επισκεφτεί την Κύπρο μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Εξάλλου, τη δέσμευσή του ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιτελέσει την αποστολή διακυβέρνησης της στο ακέραιο και ότι ο ίδιος θα είναι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σήμερα στην Κύπρο ο Ελβετός ΥΠΕΞ, μεταβαίνει μετά σε Αθήνα, Αγκυρα, Κυπριακό στις επαφές του
Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο αρχίζει σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελβετικής Ομοσπονδίας, Ignazio Cassis στο πλαίσιο περιοδείας του σε Λευκωσία, Αθήνα, Αγκυρα. Κύριo θέμα των επαφών του στις τρεις πρωτεύουσες θα είναι το Κυπριακό, όπου θα κάνει αναφορά "στις καλές υπηρεσίες της Ελβετίας". Θα συζητήσει επίσης το προσφυγικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο κ. Cassis θα επισκεφθεί το απόγευμα την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και τη ΔΕΑ, ενώ αύριο το πρωί αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών.
Εξήλθε από το νοσηλευτήριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήλθε χθες από το νοσηλευτήριο, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου. Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξήλθε χθες από το νοσηλευτήριο και μετέβη στην οικία του από όπου και θα συνεχίσει την ενδεδειγμένη αποθεραπεία. Ο θεράπων ιατρός του είναι πλήρως ικανοποιημένος από τη μετεγχειρητική κατάσταση και την πορεία ανάρρωσης, αναφέρεται.
Νέα ώθηση στις συνομιλίες μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, δηλώνει ο ΥΠΕΞ στην «Καθημερινή»
Η εκτίμηση της Λευκωσίας, με βάση τις επαφές με τα Ηνωμένα Έθνη, είναι ότι μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στην Ελλάδα, θα δοθεί νέα ώθηση στην προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών, δήλωσε σε συνέντευξη στην «Καθημερινή» ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης.
 Ο Υπουργός αναφέρεται στην επιστολή του ΠτΔ προς τον ΓΓ των ΗΕ για επανάληψη του διαλόγου και σημειώνει ότι οι ιδέες που κατέθεσε ο Πρόεδρος γίνονται προς προβληματισμό για επίλυση των θεμάτων διαφωνίας και δεν ξεφεύγουν από το πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Η τροποποίηση πλαισίων αφερεγγυότητας/εκποιήσεων να μην υπομονεύσει την αποτελεσματικότητά τους, τονίζει ο SSM
Η όποια τροποποίηση των πλαισίων για την αφερεγγυότητα και τις εκποιήσεις δεν πρέπει να υπονομεύει την αποτελεσματικότητά τους, γιατί αυτό θα δυσχέραινε σημαντικά, και μάλιστα θα παρεμπόδιζε, τις προσπάθειες που καταβάλλονται επί του παρόντος για την αντιμετώπιση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ), τονίζει ο νέος Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM), Αντρέα Ενρία.
Μέσο που θα συμβάλει θετικά στην οδική ασφάλεια οι κάμερες λέει η Υπουργός Μεταφορών
Η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου ανέφερε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία προσφορών για τις κάμερες φωτοεπισήμανσης που αναμένεται να διαρκέσει τρεις μήνες , θα ακολουθήσει η αξιολόγηση , θα κατακυρωθεί το συμβόλαιο και ευχήθηκε όπως από το 2020, τουλάχιστον, να τεθούν σε λειτουργία οι κινητές κάμερες.
ΠτΔ: Θυμός και ντροπή για τα εγκλήματα κατά γυναικών και κοριτσιών
Θυμό για τη στάση όλων εκείνων που είχαν την ευθύνη να ασκήσουν τα καθήκοντα τους για τη διερεύνηση των καταγγελιών για ελλείποντα πρόσωπα και που τα άσκησαν με κατάφωρη αμέλεια και ανεπάρκεια, αλλά σίγουρα όχι καθοδηγούμενοι από ρατσιστικά κίνητρα, εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στην υπόθεση των δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών.
Απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση με την ευκαιρία της 121ης επετείου της Ημέρας Ανεξαρτησίας των Φιλιππίνων, τον οποίο ανέγνωσε η σύζυγός του Άντρη Αναστασιάδη.
Φωτίου: Οι ήρωες της έκρηξης στο Μαρί παράδειγμα για τις παρούσες και επερχόμενες γενιές
Ο Επικελευστής Μιχάλης Ηρακλέους έμεινε πιστός στον όρκο της τιμής και του καθήκοντος, και η θυσία του, μαζί με εκείνη των 12 άλλων ηρώων της φονικής έκρηξης στο Μαρί, έγινε διδαχή και ιερό παράδειγμα για τις παρούσες και τις επερχόμενες γενιές, τόνισε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου σε ομιλία του στο μνημόσυνο του ήρωα. Mνημόσυνα τελέστηκαν επίσης σε Λάρνακα και Λεμεσό.
Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν "καλά θα κάνει να προσέχει"
Το Ιράν "καλά θα κάνει να προσέχει" ως προς τον εμπλουτισμό ουρανίου, προειδοποίησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μερικές ώρες αφότου η Τεχεράνη ανήγγειλε ότι ξεπέρασε ένα επίπεδο εμπλουτισμού απαγορευμένο βάσει της συμφωνίας του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Το 9o Κόπα Αμέρικα στην ιστορία της κατέκτησε η Βραζιλία
H Βραζιλία κέρδισε με 3-1 το Περού στον μεγάλο τελικό του Κόπα Αμέρικα, στο «Μαρακανά», κερδίζοντας το πολύτιμο τρόπαιο για ένατη φορά στην ιστορία της. Τα γκολ για την «Σελεσάο» πέτυχαν οι Έβερτον Σοάρες στο 15’, ο Γκάμπριελ Ζεσούς στο 48’ και ο Ρισάρλισον στο 87’ με κτύπημα πέναλτι. Το μοναδικό γκολ για τη ομάδα του Περού πέτυχε ο Πάολο Γκερέρο στο 44’ με κτύπημα πέναλτι. Εξάλλου, χθες, οι ΗΠΑ κατέκτησαν το Μουντιάλ Γυναικών.