16/7/19

Επαφές του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου στην Αυστραλία

Επαφές του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου στην Αυστραλία

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην πολιτεία της Βικτώριας, στη Μελβούρνη, στα πλαίσια των καθιερωμένων ετήσιων εκδηλώσεων ομογένειας για τις μαύρες επετείους 1974, ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, είχε στις 15 Ιουλίου 2019, χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Παναυστραλιανής Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΑΣΕΚΑ) κ. Κώστα Προκοπίου και με τη Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα Βικτώριας (ΣΕΚΑ), υπό την προεδρία της κας Ελένης Ευθυμίου. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Επίτροπος ενημέρωσε ενδελεχώς για όλες τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για όσα τεκταίνονται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αποτέλεσμα των συναντήσεων αυτών, ήταν να ληφθούν αποφάσεις όπως ο συντονισμός ΠΑΣΕΚΑ και ΣΕΚΑ και οι συνακόλουθες ενημερώσεις Αυστραλών πολιτικών, τόσο σε πολιτειακό, όσο και ομοσπονδιακό επίπεδο.
Ο κ. Φωτίου είχε, επίσης, συνάντηση με μέλη της κυπριακής νεολαίας Μελβούρνης, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν οι δράσεις που θα λάβουν χώρα εν είδη απορρεόντων του «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙΙ». Το «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙΙ» διεξήχθη στη Βικτώρια τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου. Επιτυχής και παραγωγική ήταν και η προκαθορισμένη συνάντηση του κ. Φωτίου με ομάδα ακαδημαϊκών-εκπαιδευτικών της Μελβούρνης, κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων επί των προγραμμάτων ελληνομάθειας.
Στις 16 Ιουλίου 2019 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα σκέλους πολιτείας Βικτώριας με επίσκεψη του κ. Επιτρόπου στην κυπριακή κοινότητα Αποστόλου Ανδρέα Sunshine. Κατά την εκεί παρουσία του ο κ. Επίτροπος παρέστη σε ειδική ημερίδα της κοινότητας αφιερωμένης στα μέλη «τρίτης ηλικίας».
Φέτος, καταγράφηκε η μαζικότητα και ο πατριωτισμός με τα οποία περιέβαλε η τοπική κυπριακή ομογένεια τις εκδηλώσεις μνήμης. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις του κ. Επιτρόπου σε πολιτείες της Νότιας Αυστραλίας, της Κουηνσλάνδης και της Νέας Νότιας Ουαλίας.  Ο κ. Επίτροπος συνοδεύεται από την Ύπατη Αρμοστή κα Μάρθα Μαυρομμάτη.