4/3/19

Το ΓΤΠ, το πρώτο Οικολογικό Πράσινο Γραφείο της Δημόσιας Υπηρεσίας, βραβεύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με το οικολογικό σήμα “Green Office”

Το ΓΤΠ, το πρώτο Οικολογικό Πράσινο Γραφείο της Δημόσιας Υπηρεσίας, βραβεύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με το οικολογικό σήμα “Green Office”

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών βραβεύθηκε με το οικολογικό σήμα “Green Office”, κατά την τελετή απονομής των βραβείων Περιβαλλοντικών Σημάτων Ποιότητας “Green Key-Green Offices”, για το 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Το βραβείο παρέλαβε η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κα Σόφη Μιχαηλίδου.
Από τον  Δεκέμβριο 2017, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ολοκλήρωσε τη διαδικασία έγκρισής του ως “Green Office”, γεγονός που το κατέστησε ως το πρώτο Οικολογικό Πράσινο Γραφείο της Δημόσιας Υπηρεσίας, με οικολογική συνείδηση.
Συγκεκριμένα, η όλη προσπάθεια από το 2017 εξακολουθεί να είναι μια διαδρομή που όλα τα στελέχη του ΓΤΠ  διάνυσαν ομαδικά και αποτελεσματικά, έτσι ώστε το  ΓΤΠ  να αποτελεί επισήμως μέρος της πράσινης οικογένειας με  το οικολογικό σήμα Green Office και να καθίσταται το 1ο Τμήμα της Δημόσιας Υπηρεσίας που τυγχάνει αυτής της τιμής.  Επιγραμματικά στο ΓΤΠ εφαρμόζεται πλήρης ανακύκλωση πλαστικών προϊόντων, χαρτιού και μπαταριών και συλλέγονται πλαστικά πώματα. Επίσης, όλο το ΓΤΠ λειτουργεί με λαμπτήρες LED, καθώς και σύστημα εξοικονόμησης νερού στις τουαλέτες ενώ τηρείται αυστηρά η χρήση ασφαλών προς την υγεία και το περιβάλλον χημικών προϊόντων καθαρισμού. Επιπρόσθετα, σε μια άλλη συνεργασία του ΓΤΠ συλλέγονται κουτιά αλουμινίου για υποβοήθηση του εθελοντικού έργου του οργανισμού «CANS FOR KIDS» με τον ειδικό κάλαθο συλλογής των κουτιών τοποθετημένο σε σημείο που να εξυπηρετεί και τα γειτνιάζοντα Τμήματα και Υπηρεσίες, αλλά και τους πολίτες που διαμένουν στην περιοχή.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, την Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου  Περιβάλλοντος (CYMEPA) και την Εθνική Επιτροπή Green Key-Green Offices.
Τα βραβεία προς Δημόσιους και Ημικρατικούς Οργανισμούς, Συνεδριακά Κέντρα, δικηγορικά γραφεία, ναυτιλιακές εταιρείες, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.ά. παρέδωσε η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου.