20/11/18

Η ΥΜΕΕ κα Βασιλική Αναστασιάδου συναντήθηκε με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής της Ελλάδας κ. Νίκο Παππά

Η ΥΜΕΕ κα Βασιλική Αναστασιάδου συναντήθηκε με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής της Ελλάδας κ. Νίκο Παππά

Η ψηφιακή στρατηγική ήταν στο επίκεντρο σημερινής συνάντησης της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κας Βασιλικής Αναστασιάδου με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδας κ. Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.
Οι δύο Υπουργοί, παρακάθισαν σε σύσκεψη, επικεφαλής αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης η κα Αναστασιάδου χαρακτήρισε τη συνάντηση ιδιαίτερα χρήσιμη και παραγωγική, τονίζοντας πως πέραν της ψηφιακής στρατηγικής έγινε ανταλλαγή απόψεων σε ό,τι αφορά στην επικείμενη τριμερή Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Δεκεμβρίου στην πόλη Beer Sheva.
Η κα Υπουργός σημείωσε παράλληλα πως στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Παππάς παρουσίασε τα δύο μεγάλα ψηφιακά έργα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα, τα οποία αφορούν την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο δημόσιο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας
Η κα Αναστασιάδου εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον κ. Παππά για το γεγονός ότι οι παρουσιάσεις έχουν τεθεί στη διάθεση του Υπουργείου Μεταφορών, για να τις αξιοποιήσει με όποιο τρόπο επιθυμεί.
Καταλήγοντας, επεσήμανε πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο Υπουργείων βρίσκονται σε άριστο επίπεδο, σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες προσβλέπουν στην ενίσχυση της συνεργασίας τους.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις προσδοκίες που υπάρχουν σε ό,τι αφορά στην επικείμενη τριμερή στο Ισραήλ, η κα Υπουργός σημείωσε πως έχει αποφασιστεί όπως ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση των συμφωνιών που έχουν ήδη υπογραφεί, τονίζοντας πως οι τρεις χώρες δεν θα μείνουν μόνο στις διακηρύξεις.
«Στη σημερινή συνάντηση θέσαμε συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι αφορούν την τεχνολογία διαστήματος και παρακολούθηση περιβάλλοντος και τις «έξυπνες» πόλεις», συμπλήρωσε.
Από πλευράς του ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής της Ελλάδας κ. Νίκος Παππάς ευχαρίστησε την κα Αναστασιάδου για τη συμβολή της για επιτάχυνση των διαδικασιών, σε ό,τι αφορά στο θέμα της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών μεταξύ των δύο Υπουργείων, τόσο στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας, όσο και στο πλαίσιο της τριμερούς με το Ισραήλ.
Ο κ. Παππάς ανέφερε παράλληλα ότι συζήτησε με την κα Υπουργό δύο κρίσιμα θέματα μεγάλων ψηφιακών έργων που αναπτύσσονται στην Ελλάδα, το έργο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στο δημόσιο και το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού της γεωργίας.
Προσβλέπουμε και προσδοκούμε σε συχνότερες συναντήσεις και επαφές με τη βεβαιότητα πλέον ότι αυτές οι συναντήσεις πάνε πολύ πέρα από τις διπλωματικές αβροφροσύνες, κατέληξε ο κ. Παππάς