20/11/18

20-11-2018 12:06 PRINT Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει σε Τριμερή Συνάντηση Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Γιώργος Λιλλήκας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Νίκος Τορναρίτης και το Μέλος της Επιτροπής κ. Γιώργος Λουκαΐδης μεταβαίνουν αύριο, 21 Νοεμβρίου 2018, στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην 3η Τριμερή Συνάντηση Προέδρων και Αντιπροσωπειών των Επιτροπών αρμοδίων για Εξωτερικές Υποθέσεις των  Κοινοβουλίων Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, που θα φιλοξενήσει η Βουλή των Ελλήνων στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2018. Την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα συνοδεύουν η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Μαρίνα Αδαμίδου και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Ιωάννα Συγκρασίτη.
Τη Συνάντηση θα απασχολήσουν οι τελευταίες εξελίξεις στη Νοτιανατολική Μεσόγειο, θέματα ενεργειακής ανάπτυξης και ασφάλειας, η κλιματική αλλαγή και οι καινοτομίες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Θα ανταλλαγούν επίσης απόψεις όσον αφορά στην πορεία της Τριμερούς Συνεργασίας και στις δυνατότητες περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των Κοινοβουλίων των τριών χωρών.