4/8/18

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε, χθες Πέμπτη, 2 Αυγούστου, συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) δρα Κώστα Χαμπιαούρη με τον Πρόεδρο της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ) δρα Χρύσανθο Γεωργίου και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠ.
Ο Πρόεδρος της ΑΑΕΚ, αφού αναφέρθηκε, εν συντομία, στον ρόλο της Αρχής, η οποία αποτελεί το εθνικό συντονιστικό Σώμα για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και συντονίζει και ελέγχει όλα τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που στοχεύουν σε αυτήν, σύμφωνα με τον «περί Πρόληψης της Χρήσης και Διάδοσης Ναρκωτικών και Άλλων Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νόμο του 2017», ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη μέχρι τώρα συνεργασία του Υπουργείου με την Αρχή και ζήτησε τη συνέχιση των ποικίλων δρομολογημένων δράσεων, καθώς και την υλοποίηση νέων Προγραμμάτων για ενδυνάμωση των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και της κοινωνίας. Ακολούθως, κατέθεσε συγκεκριμένες δράσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν κατά το νέο σχολικό έτος.
Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δήλωσε στον Πρόεδρο της ΑΑΕΚ ότι το ΥΠΠ παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για υλοποίηση των στόχων και προτεραιοτήτων της ΑΑΕΚ. Το Υπουργείο, πρόσθεσε, θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία του με την Αρχή, μέσω της Συντονιστικής Επιτροπής Αγωγής Υγείας και Πολιτότητας (ΣΕΑΥΠ), αφού ένας από τους βασικούς του στόχους είναι η προώθηση υγιούς τρόπου ζωής σε παιδιά και νέους που ανήκουν, κυρίως, σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, η δημιουργία αποτρεπτικού περιβάλλοντος ως προς τη χρήση ουσιών, η πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και η εφαρμογή προγραμμάτων έγκαιρης παρέμβασης σε συγκεκριμένες ομάδες υψηλού κινδύνου.