11/8/17

Υποδοχή νέων εθνοφρουρών με σειρά μουσικών εκδηλώσεων σε όλη την Κύπρο

Υποδοχή νέων εθνοφρουρών με σειρά μουσικών εκδηλώσεων σε όλη την Κύπρο
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Υπουργείο Άμυνας, για την υποδοχή των νέων εθνοφρουρών στις μονάδες της Εθνικής Φρουράς.

Οι μουσικές εκδηλώσεις, που ήταν αφιερωμένες στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μάριο Τόκα, πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή της ΣΜΕΦ και τη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων Ορόκλινης, Ακακίου και Ποταμιάς.





Κύριος χορηγός των εκδηλώσεων είναι η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και κύριοι υποστηρικτές η Pizza Hut και η Carlsberg. Συνέδραμαν επίσης τοπικοί χορηγοί σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές. Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων ήταν το ΡΙΚ.

Οι διοργανώσεις αυτές, που εντάσσονται στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας, θα συνεχιστούν από τον Σεπτέμβριο σε όλες τις Φρουρές της Εθνικής Φρουράς.
--------------------------
Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας, καλωσορίζοντας τους νέους εθνοφρουρούς και απευθυνόμενους παράλληλα στους γονείς, ανέφερε ότι η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς βρίσκονται δίπλα τους και «θέλουμε να είναι υπερήφανοι που υπηρετούν την πατρίδα». Είπε χαρακτηριστικά ότι η δεκατετράμηνη θητεία αλλά και οι ευκαιρίες που πλέον έχουν για να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες καθιστούν τον χρόνο αυτό χρήσιμο και παραγωγικό αλλά και μια σημαντική εμπειρία που θα τους προσφέρει ένα μεγάλο παράσημο που θα κουβαλούν για όλη τους τη ζωή.
Στις μουσικές βραδιές προσεκλήθησαν και παρευρέθηκαν και οι γονείς των εθνοφρουρών, ενώ προσφέρθηκε φαγητό και ποτό που εξασφαλίστηκε από ιδιώτες χορηγούς.