22/6/17

Δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής μετά από την έναρξη των εργασιών συνεδρίου για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση

Δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής μετά από την έναρξη των εργασιών συνεδρίου για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης συμμετείχε σήμερα στην έναρξη του Συνεδρίου της Βουλής, με θέμα «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: προοπτικές και κίνδυνοι». Κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο κ. Συλλούρης χαιρέτισε όλα τα πάνελς, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ευχόμενος κάθε επιτυχία στις εργασίες.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά από την έναρξη των εργασιών, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «πρώτος και άμεσος στόχος είναι να ενεργοποιήσουμε ένα διάλογο μέσα στην κυπριακή κοινωνία, σε όλα τα επίπεδα, από τους απλούς ανθρώπους, οργανώσεις, Πανεπιστήμια, άτομα που ασχολούνται με την επιστήμη για τη λεγόμενη Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση». Ένας όρος που, όπως είπε, καλύπτει τη σημερινή εξέλιξη της ανθρωπότητας σε όλους τομείς όπως της τεχνολογίας, βιολογίας, υλικών, ανάπτυξης και εργασιακών σχέσεων. Όπως υπογράμμισε, η ενεργοποίηση του διαλόγου αποτελεί τον άμεσο και βασικό στόχο, ο οποίος θα συμβάλει και καταλυτικά στο άμεσο μέλλον.

Ο δευτερεύων λόγος, ανέφερε ο κ. Συλλούρης, είναι ότι αποτελεί ένα τεστ σε σχέση με την πρόταση που έκανε όταν ανέλαβε καθήκοντα πέρυσι, σχετικά με τη δημιουργία Ιδρύματος Μελετών από τη Βουλή. «Από ότι είδατε σήμερα, θεωρώ ότι καθυστερήσαμε πολύ. Πρέπει οπωσδήποτε η επόμενη ενέργεια να είναι να δημιουργήσουμε ένα Ίδρυμα Μελετών και έχουμε τη δυνατότητα να μελετούμε πλέον τα πράγματα προληπτικά και να δρούμε και να έχουμε εισηγήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τους συμμετέχοντες, οι οποίοι είναι από όλο τον κόσμο, ο κ. Συλλούρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η σχέση θα διατηρηθεί με μια διαδραστική συνεργασία στο μέλλον, συμπληρώνοντας ότι «θα τη διευρύνουμε [τη συνεργασία] και εκεί θα καλύψουμε και ίσως άλλες καινούριες ιδέες της συμμετοχής τους σε ερευνητικά προγράμματα, σε συνεργασίες με τα πανεπιστήμιά μας, συνεργασίες με τη βιομηχανία, συνεργασίες ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για την επιχειρηματικότητα των νέων, των start-ups κ.λπ.».
____________