5/5/17

Στον υψηλό βαθμό υλοποίησης εξαγγελθέντων έργων αναφέρθηκε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου




Στον υψηλό βαθμό υλοποίησης εξαγγελθέντων έργων αναφέρθηκε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στην Πάφο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκινά σήμερα, όπως και πριν από δύο χρόνια, μια περιοδεία σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, έτσι ώστε μέσα από συζήτηση με τις Τοπικές Αρχές να δούμε πώς υλοποιούνται όλα αυτά που είχαν εξαγγελθεί πριν δύο χρόνια. Θα γίνει συζήτηση για τις ανάγκες της κάθε επαρχίας και τις λύσεις που από κοινού πρέπει να βρεθούν.

Εκφράζω την ικανοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη συνάντηση σήμερα με τις Τοπικές Αρχές της Πάφου.

Εκείνο που προκύπτει σήμερα, το πιο σημαντικό και από εδώ πηγάζει και η μεγάλη ικανοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι ότι πλέον δεν βρισκόμαστε απλά στις εξαγγελίες. Ενδεχομένως, για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας υπάρχει υλοποίηση έργων.

Το 2015 είχαν εξαγγελθεί για την επαρχία Πάφου 23 έργα και από αυτά τα 20 έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.

Πρέπει να σημειώσουμε και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί τα έργα αυτά ήταν ώριμα, προσφερόταν για να γίνει αυτή η υλοποίηση, ο υψηλός βαθμός υλοποίησης και την ίδια στιγμή έγινε συζήτηση για νέες ανάγκες και εκείνο που είναι σημαντικό σε σχέση με τις ανακοινώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πως πρόκειται για έργα που βρίσκονται ήδη στον προϋπολογισμό του κράτους. Άρα, δεν είναι απλές ανακοινώσεις που οικονομικά θα μελετηθούν στο μέλλον, αλλά είναι στον προϋπολογισμό».

Ερωτηθείς αν με αφορμή την παραίτηση του Υπουργού Εσωτερικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε ανασχηματισμό, ευρύ ή μερικό, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «γίνονται σκέψεις από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν θα απέκλεια κανένα σενάριο.

Δεν προκύπτει όμως από τις μέχρι στιγμής σκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ένας ευρύς ανασχηματισμός, αλλά αντιλαμβάνεστε είναι σκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αρχές της ερχόμενης βδομάδας θα έχουμε ανακοινώσεις».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα του πορίσματος του Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με την υπόθεση που αφορά τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μελετά το θέμα που έχει προκύψει με το πόρισμα του Γενικού Εισαγγελέα και πολύ σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις ενέργειές του αναφορικά με το πώς θα προχωρήσει».