5/5/17

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Ομάν

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Ομάν




Φθάνει μεθαύριο Κυριακή, 7 Μαΐου 2017, για επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη, ο Πρόεδρος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου (Κάτω Βουλή) του Σουλτανάτου του Ομάν, Skeikh Khalid Bin Hilal Al Maawali, επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας. Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι βουλευτές, κ.κ. Zayid Khalfan Al Abry, Hamdan Ali Al Manai, Hamdan Nasser Al Rumaidhi, Shamas Khalid Al Risi, Abdullah Ahmed Abdullah Al Malik και Amur Said Al Musharrafi.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Ομάν θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος και θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή τους. Η αντιπροσωπεία θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, τον τέως Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου, τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, πρώην Πρόεδρο της Βουλής κ. Αλέξη Γαλανό, τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νίκο Νικολαΐδη, τον Δήμαρχο Γερμασόγειας κ. Κυριάκο Ξυδιά, τον Αντιδήμαρχο Λευκωσίας κ. Κώστα Μαυρίδη, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, καθώς και με τον Πρόεδρο και Μέλη του Κυπριακού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Φειδία Πειλίδη, στα πλαίσια γεύματος εργασίας.

Η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί, εξάλλου, το νέο λιμάνι Λεμεσού, συνοδεία του Προέδρου της Βουλής, το πλοίο γενικής υποστήριξης «Αλάσια», το οποίο παραχωρήθηκε στην Κύπρο από το Σουλτανάτο του Ομάν. Θα επισκεφθεί επίσης τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στη Λευκωσία και τη Δερύνεια, καθώς και άλλους χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη Λευκωσία, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα και την Πάφο.
Τον Πρόεδρο και την αντιπροσωπεία της Κάτω Βουλής του Ομάν θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο βουλευτής κ. Χρίστος Ορφανίδης.