4/5/17

Σύμβαση για αποφυγή διπλής φορολογίας και παρεμπόδιση φοροδιαφυγής εισοδήματος μεταξύ Κύπρου και Μπαρμπάντος

Σύμβαση για αποφυγή διπλής φορολογίας και παρεμπόδιση φοροδιαφυγής εισοδήματος μεταξύ Κύπρου και Μπαρμπάντος



Υπογράφτηκε η Σύμβαση για την αποφυγή διπλής φορολογίας και για την παρεμπόδιση της φοροδιαφυγής αναφορικά με φόρους πάνω στο εισόδημα μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Μπαρμπάντος στις 3 Μαΐου 2017 στο Λονδίνο.

Τη Συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Ευριπίδης Ευρυβιάδης και εκ μέρους των Μπαρμπάντος ο Ύπατος Αρμοστής των Μπαρμπάντος στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Guy Hewitt.

Το κείμενο που συμφωνήθηκε μεταξύ των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο κρατών θα συμβάλει στην ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Μπαρμπάντος, καθώς και με άλλες χώρες.

Η επικαιροποίηση, διατήρηση και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας, οι οποίες είναι υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας, στοχεύει περαιτέρω στην ενίσχυση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου.

Η Σύμβαση βασίζεται στο μοντέλο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για την αποφυγή της διπλής φορολογίας (OECD Model Convention for the Avoidance of Double Taxation on Income and on Capital).