18/10/16

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, για το Κυπριακό


Δ
ήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου,
για το Κυπριακό


Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για το Κυπριακό. Από την έκβαση της επικείμενης συζήτησης του εδαφικού θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η τύχη της τρέχουσας διαπραγματευτικής διαδικασίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και οκτώ χρόνια.
Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι που να επιτευχθεί ο υπέρτατος στόχος, που δεν είναι άλλος από τη λύση του πολιτικού μας προβλήματος, βασισμένη ασφαλώς σε αρχές και στο συμφωνημένο πλαίσιο.
Οι δύο ηγέτες έχουν πρόσφατα δεσμευτεί να μην προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στη διαπραγματευτική διαδικασία. Ιδιαίτερα σ’ αυτή την εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο θα πρέπει και οι δύο να σεβαστούν τη δέσμευση που ανέλαβαν και να τερματίσουν δημόσιες τοποθετήσεις που προκαλούν αχρείαστες επιπλοκές, σύγχυση και αντιπαραθέσεις.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιβάλλεται σ’ αυτή τη φάση να δίνει προτεραιότητα στην επίσημη και πλήρη ενημέρωση των κομμάτων. Ασφαλώς την κατάλληλη στιγμή θα πρέπει να ενημερωθεί ολοκληρωμένα ο λαός. Αν τελικά καταφέρουμε να φθάσουμε σε λύση, θα πρέπει να δοθεί αρκετός χρόνος έτσι που όλοι να μπορούν ελεύθερα να εκφράσουν τις απόψεις τους. Ο τελευταίος λόγος θα ανήκει στους πολίτες γιατί αυτοί και κανένας άλλος θα αποφασίσουν με δημοψήφισμα κατά πόσο απορρίπτουν ή αποδέχονται τη συνολική διευθέτηση.

18/10/2016