6/6/16

Ενωμένη Αριστερά, Δύναμη για τους εργαζομένους σε όλη την Ευρώπη

Ενωμένη Αριστερά, Δύναμη για τους εργαζομένους σε όλη την Ευρώπη

«Ως ΕΕΑ/ΒΠΑ στέλνουμε θερμό μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς της Ισπανίας, που παλεύουν για ένα εναλλακτικό μονοπάτι κοινωνικής δικαιοσύνης και προόδου. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες της Συνέλευσης σας αλλά και στις επικείμενες εκλογές. Αυτές μπορεί να σηματοδοτήσουν μια σημαντική αλλαγή του ισοζυγίου δυνάμεων που θα ενδυναμώσουν τους αγώνες για πραγματική αλλαγή σε όλη την Ευρώπη, που δεν είναι σημαντική μόνο για τους λαούς της Ισπανίας, αλλά και για όλο το ριζοσπαστικό προοδευτικό αριστερό κίνημα στην Ευρώπη». Με αυτά τα λόγια χαιρέτησε εκ μέρους της ΕΕΑ/ΒΠΑ την ενδέκατη Συνέλευση της ΕΑ Ισπανίας ο αντιπρόεδρος της Ομάδας, ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης.
«Εκ μέρους της ΕΕΑ/ΒΠΑ επιτρέψτε μου να εκφράσω τους θερμούς και αδελφικούς μας χαιρετισμούς στην ενδέκατη Συνέλευση της Ενωμένης Αριστεράς της Ισπανίας. Με την ευκαιρία της 30ης επετείου χαιρετίζουμε την ηρωική της ιστορία: τους αγώνες της για δημοκρατία, κοινωνικά, οικονομικά και δημοκρατικά δικαιώματα, και ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό. Η ΕΑ είναι μια απαραίτητη δύναμη για την οργάνωση, τη διατήρηση και την καθοδήγηση των μαζικών αγώνων στο πλευρό των εργαζομένων για μια πραγματική ριζοσπαστική εναλλακτική που θα αλλάξει αυτό το σύστημα εκμετάλλευσης» συνέχισε.
«Οι πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν από τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ ανέδειξαν την πραγματική φύση αυτού του σαθρού συστήματος εκμετάλλευσης. Δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται οδηγώντας σε μαζική ανεργία, φτώχια και έλλειψη πραγματικής δημοκρατίας. Μια δυνατή και ενωμένη Αριστερά βασισμένη στην μαζική οργανωμένη πάλη είναι η μόνη εναλλακτική ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας και στην άνοδο της άκρας δεξιάς και του νεοφασισμού. Αυτή την ώρα, οι εργαζόμενοι στη Γαλλία και το Βέλγιο δείχνουν το δρόμο της αντίστασης. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στη νεολαία του Βελγίου και της Γαλλίας.»
Ως ΕΕΑ/ΒΠΑ παλεύουμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων και εναντιωνόμαστε με όλη μας τη δύναμη στην στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και τη σύνδεση της με το ΝΑΤΟ. Το μεγαλύτερο μας όπλο είναι η αλληλεγγύη και ο σεβασμός της αυτονομίας του καθενός μας. Την αλληλεγγύη της ΕΑ στον κυπριακό λαό για επανένωση του τόπου και του λαού μας, αλλά και στον αγώνα μας ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό την εκτιμούμε ιδιαίτερα βεβαίως και στο δικό μου κόμμα, το ΑΚΕΛ» συνέχισε για να κλείσει ο κύριος Συλικιώτης.


05/06/2016
Γραφείο ευρωβουλευτή
Follow on twitter @sylikiotis