29/6/16

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου


Η CYTA ανακοίνωσε χθες αύξηση των κερδών της κατά 13 εκατομμύρια ευρώ. Το 2014 τα καθαρά κέρδη της CYTA ήταν 57 εκατομμύρια ευρώ, το 2015 ανήλθαν στα 70 εκατομμύρια ευρώ.
Δηλαδή σε μια στιγμή που η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού, επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει τη CYTA, η CYTA ανακοινώνει αύξηση των  κερδών της. Και είναι αυτά τα κέρδη τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να τα βάλει στη τσέπη του μεγάλου κεφαλαίου, αντί να τα διοχετεύσει προς την κοινωνία, διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα της CYTA και άλλων κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.
Ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε με συνέπεια και επιμονή να αντιμετωπίζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για να ιδιωτικοποιήσει τη CYTA. Γιατί η παραμονή της CYTA ως δημόσιος ημικρατικός οργανισμός, ο οποίος ασφαλώς θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί για να αντιμετωπίσει τις όποιες στρεβλώσεις και προβλήματα αντιμετωπίζει στη λειτουργία της, είναι ένα θέμα που αγγίζει την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
Ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε προς την κυβέρνηση είναι όπως τερματίσει της προσπάθειες της για ιδιωτικοποίηση της CYTA αλλιώς θα συνεχίσει να βρίσκει το ΑΚΕΛ μπροστά της.

29/06/2016