17/5/16

Απάντηση Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη σε επικρίσεις του ΑΚΕΛ για αιματηρή λιτότητα των οικονομικών


Απάντηση Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη σε επικρίσεις του ΑΚΕΛ για αιματηρή λιτότητα των οικονομικών

Αποτελεί πρόκληση ναεπικρίνεται αυτή η κυβέρνηση από το ΑΚΕΛ για αιματηρή λιτότητα και να ζητά νοικοκύρεμα των δημοσίων οικονομικών και ελάφρυνση των φορολογικών βαρών.
Θέλω να θυμίσω ότι επίδιακυβέρνησης ΑΚΕΛ, είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη διολίσθηση των δημοσίων οικονομικών. Το 2010, το κράτος είχε δημιουργήσει έλλειμμα 911 εκ. Το 2011 έλλειμμα 1122 εκ. Το 2012 1129 εκ.
Αυτά τα ελλείμματα ταφόρτωσαν στον φορολογούμενο πολίτη με μια σειρά επιβαρύνσεων που οι ίδιοι είχαν επιβάλει. Εφάρμοσαν τη λιτότητα στην πράξη και οδήγησαν την οικονομία μας σε βαθιά ύφεση.
Η κυβέρνηση Αναστασιάδηανέλαβε την ευθύνη να διορθώσει αυτή την κατάσταση. Από το 2014 το κράτος μας λειτουργεί με ισοσκελισμένο ουσιαστικά προϋπολογισμό. Δημιουργήσαμε σταθερό περιβάλλον για την ανάπτυξη.
Μόλις χθες ανακοινώθηκε ότικαι για το 2016 το πρώτο τρίμηνο κατέγραψε ένα πολύ ικανοποιητικό πρωτογενές πλεόνασμα 147 εκ.
Πετύχαμε το νοικοκύρεμαστην πράξη και είναι αυτό που μας επιτρέπει ήδη, τη σταδιακή ελάφρυνση των βαρών που οι συμπολίτες μας φορτώθηκαν λόγω των ανεύθυνων πρακτικών του παρελθόντος.
------------------------
ΣΣ/ΕΙ