13/5/16

Συνάντηση Υπουργού Γεωργίας με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου

Συνάντηση Υπουργού Γεωργίας με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου


Την πρόοδο των κυπριακώνκρασιών και της κυπριακής οινοποιίας συζήτησαν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης με τον Γενικό Διευθυντή Αμπέλου και Οίνου κ. Jean- Marie Aurand. Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 9ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Οίνου 2016, αναγνωρίστηκε η πρόοδος που επιτεύχθηκε στην κυπριακή οινοποιία τα τελευταία έτη και η ποιοτική αναβάθμιση των κυπριακών κρασιών.

Σε ένα άκρωςανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου το 43% των οίνων που παράγονται παγκοσμίως εξάγονται σε σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κυπριακών γηγενών ποικιλιών οίνου μπορούν να αποτελέσουν τη σαφή διαφοροποίηση του οινικού προϊόντος της Κύπρου και να ενδυναμώσουν την παρουσία μας στον παγκόσμιο οινικό χάρτη με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία μας, ανέφερε ο κ. Υπουργός.

Ο κ. Κουγιάλης σημείωσετην στενή συνεργασία που διατηρεί η Κύπρος με τον Διεθνή Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, ο οποίος αποτελεί και κατ’ εξοχήν όργανο διαμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου παραγωγής οίνου ανά το παγκόσμιο. Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών, αλλά και της ενδυνάμωσης της προώθησης των τοπικών οίνων, αποφασίστηκε ότι εντός του έτους θα πραγματοποιηθεί εξειδικευμένη έκθεση κυπριακών κρασιών για οινοχόους και δημοσιογράφους οινικών περιοδικών, στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι.