13/5/16

Ο κ. Γιώργος Βαρνάβα θα εκπροσωπήσει τη Βουλή στην 1η Κοινοβουλευτική Συνάντηση « Group Med », στην Αθήνα

Ο κ. Γιώργος Βαρνάβα θα εκπροσωπήσει τη Βουλή
στην 1η Κοινοβουλευτική Συνάντηση « Group Med », στην Αθήνα


Ο Πρόεδρος τηςΚοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, κ. Γιώργος Βαρνάβα, μεταβαίνει στην Αθήνα, όπου θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην 1 η ΚοινοβουλευτικήΣυνάντηση «Group Med», την οποία φιλοξενεί η Βουλή των Ελλήνων, στις 16 και 17 Μαΐου 2016. Στην εν λόγω συνάντηση συμμετέχουν Προέδροι Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας των Κοινοβουλίων Μεσογειακών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέραν των επιμέρουςζητημάτων πρακτικής οργάνωσης του εν λόγω σχηματισμού συνεργασίας, οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με την προσφυγική κρίση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα και τον Εκπρόσωπο του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, κ. Γιώργο Κυρίτση. Θα συζητήσουν, επίσης, το θέμα των προκλήσεων για την ασφάλεια στην περιοχή του Σαχέλ και τον ρόλο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ σε σχέση με το εν λόγω πρόβλημα.

Με την ευκαιρία τηςσυνάντησης, θα πραγματοποιηθεί, εξάλλου, επίσκεψη σε ένα εκ των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, που λειτουργούν στην Αθήνα.