26/4/16

Γραπτήαπάντηση του Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ.Β. Παπαδόπουλου στον ΓΓ του ΑΚΕΛ

Γραπτήαπάντηση του Αν. Κυβερνητικού Εκπροσώπου
κ.Β. Παπαδόπουλου στον ΓΓ του ΑΚΕΛ
γιατην κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης


Η αλήθεια αναφορικά με την κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που περιγράφει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού.

Υπενθυμίζουμε στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ ότι οι όποιες μειώσεις ή αποκοπές σε συντάξεις έγιναν, με αποδεδειγμένα στοιχεία, στο τέλος της διακυβέρνησης ΑΚΕΛ-Χριστόφια.

Ουδεμία μείωση σε συντάξεις έγινε επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.

Επίσης επί διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη, και εν μέσω εφαρμογής μνημονίου, όχι μόνο δεν αποκόπηκαν οποιαδήποτε επιδόματα προς ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αλλά αντιθέτως ενισχύθηκαν με επιπλέον κονδύλια για την εφαρμογή της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης, με την εισαγωγή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, όπου 34.100 οικογένειες λαμβάνουν μηνιαίως το ΕΕΕ εκ των οποίων 11.500 είναι νέες οικογένειες που δεν είχαν καμιά στήριξη από το κράτος πριν την εφαρμογή του νέου συστήματος.

Επιπρόσθετα τουμηνιαίου χρηματικού επιδόματος οι δικαιούχοι του ΕΕΕ δικαιούνται και μια σειρά άλλων χορηγιών, ανάμεσα σε άλλα, όπως: κάλυψη δημοτικών και άλλων παρόμοιων τελών, επιπλέον βοήθεια για ανάγκες φροντίδας, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απαλλαγή καταβολής διδάκτρων στα δημόσια νηπιαγωγεία και στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, ενοίκιο εάν δεν υπάρχει ιδιοκατοίκηση ή κάλυψη τόκων εάν υπάρχει οικιστικό δάνειο.

Σε όλα αυτά ταεπιπλέον επιδόματα για τους δικαιούχους του ΕΕΕ σκοπίμως δεν αναφέρθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Επιπλέον, με τηδημιουργία μητρώου, αλλά και τη συγκέντρωση όλων των επιδομάτων που εδίδονταν δεξιά κι αριστερά χωρίς έλεγχο, επιτεύχθηκε νοικοκύρεμα και εξορθολογισμός της επιδοματικής πολιτικής, ώστε χωρίς να μειωθούν στο ελάχιστο οι δαπάνες για τα επιδόματα να τα λαμβάνουν όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη.
__________

ΡΜ/ΙΠ/ΕΓ