26/4/16

ΟΠρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία τηςΠαγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών

ΟΠρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία
τηςΠαγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών. Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής και η Επίτροπος για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της   Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών κ. Μάριος Προκοπίου δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα είχαμε μια παραγωγική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την οποία θίξαμε κάποια θέματα που μας απασχολούν και ζητήσαμε όπως πάρουν προτεραιότητα, έτσι ώστε να βοηθηθούν οι νέοι» και, κατά συνέπεια, να υπάρξει και βελτίωση της κοινωνίας.

Πρόσθεσε ότι τη συνάντηση απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και το θέμα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του Σχολείου.

Σημείωσε, επίσης, ότι «οι μαθητές ζήτησαν να ενσωματωθεί στη διδακτική τους ύλη, μάθημα για τη λύση του Κυπριακού, διότι, ενώ γίνεται μια καλή προσπάθεια για την επανένωση του τόπου μας, χρειάζεται να έχουμε ενημέρωση, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού».

____________

 ΡΜ/ΣΧ/ΙΠ