28/4/16

Πάσχα 2016 -Παρατηρητήριο Τιμών

Πάσχα 2016 -Παρατηρητήριο Τιμών


Στο πλαίσιο τηςπαρακολούθησης της λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και της πληροφόρησης των καταναλωτών ενόψει των εορτών του Πάσχα, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έχει ολοκληρώσει νέα έρευνα με συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης κρεάτων και πασχαλινών εδεσμάτων. Τα αποτελέσματα της έρευνας διατίθενται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας στη διεύθυνση www.mcit.gov.cy/ccps .
 

  Παρατηρητήριο Τιμών Κρεάτων   25.04.2016

Η έρευνα αφοράεκατόν τρία (103) υποστατικά, υπεραγορές και κρεοπωλεία, που δραστηριοποιούνται στις επαρχίες της Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και ελεύθερης Αμμοχώστου και καλύπτει συνολικά δέκα (10) βασικά είδη νωπών κρεάτων συμπεριλαμβανομένων Αμνοεριφίων, Χοιρινού, Βοδινού, Κοτόπουλου και Κουνελιού.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα του Παρατηρητηρίου (Παγκύπρια) εμφανίζονται πιο κάτω. Σημειώνεται ότι το Παρατηρητήριο περιλαμβάνει αναλυτικά την τιμή για κάθε σημείο πώλησης:

  

  
   

  

  



Παρατηρητήριο Τιμών Εδεσμάτων   25.04.2016

Η έρευνα αφορά ενενήντα-δύο (92) υποστατικά, υπεραγορές-αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία, που δραστηριοποιούνται στις επαρχίες της Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και ελεύθερης Αμμοχώστου και καλύπτει συνολικά δέκα (10) βασικά είδη εδεσμάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται φλαούνες, τυρί φλαούνας, χαλλούμι, κεφαλοτύρι και αυγά.

Συνοπτικά τααποτελέσματα του Παρατηρητηρίου (Παγκύπρια) εμφανίζονται πιο κάτω. Σημειώνεται ότι το Παρατηρητήριο περιλαμβάνει αναλυτικά την τιμή για κάθε σημείο πώλησης:

  

  

  

  

  

Με βάση ταστοιχεία της έρευνας, υπάρχει ποικιλία προϊόντων και εντοπίζονται υπολογίσιμες διαφορές μεταξύ των φθηνότερων και ακριβότερων τιμών μεταξύ των διαφόρων σημείων πώλησης.

Η δημοσίευση τουΠαρατηρητηρίου τιμών λειτουργεί ως εργαλείο ενημέρωσης των καταναλωτών με στόχο να βοηθήσει την αγορά να λειτουργήσει πιο ανταγωνιστικά και προς όφελος του καταναλωτή.

Τονίζεται ότι οιτιμές που παρουσιάζονται σε κάθε δημοσίευση του Παρατηρητηρίου τιμών αφορούν τις τιμές στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που έχουν διεξαχθεί οι έλεγχοι για τη λήψη τιμών.

Οι καταναλωτέςμπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για το Παρατηρητήριο Τιμών από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών ( www.mcit.gov.cy/ccps) ή από τη ΓραμμήΚαταναλωτή 1429.

____________

28 Απριλίου,2016